Przy tym pierwszym normalnie odjechałem
Wersja do druku
@bodzip na tych stolach to jadlo, wino i piwo...:mrgreen:
Reszel c.d.
Z wieży w zamku w Reszlu widać było usytuowany obok kościół. Piękny gotyk. Jak widzę te stropy ... piękna, doskonała technicznie robota architektów. Czasem nachodzi mnie na porównanie z prymitywizmem cerkiewek Beskidu. A one też swój urok mają.
Po kościele oprowadził nas mężczyzna głuchoniemy. Z racji tego nie usłyszeliśmy hmmm nic :D ale człowiek pokazał najciekawsze miejsca. W ogóle to bardzo zaangażowany był.
Żałuję że na wieżę nie mogliśmy wejść - jakiś remont robili. A z wieży cudowna panorama podobno jest.
Dzsiaj cz. pierwsza.
419. Załącznik 110440
420. Załącznik 110441
421. Załącznik 110442
422. Załącznik 110443
423. Załącznik 110444
Ładny kościół. Ładnie pokazałeś. Ładne zdjęcia. Pierwsze bardzo mi się podoba. Ładnie wygląda ten kościół. A te organy z 422 :grin: pewnie ładnie brzmią.
Dzięki.
Z zewnątrz nie mam. Jak się cofniesz w wątku to przez okienko w wieży zamkowej jest cały widoczny.
Nie mam dltaego, że wąskie uliczki i ostro pod słońce, a z drugiej strony to prywatne, zamkniete podwórka. Szkoda.
Zresztą z tym ostrym słońcem to widać i na zdjęciach wnętrza. Niejednokrotnie musiałem ratować plamy przepału, bo by zdjęcie trafiło do gniotowego wątku :mrgreen:
Piękne " Wędrówki z Bodzipem po kraju " :grin:
Obserwujem i oczekujem C.D.N. :mrgreen:
Pięknie Bodzio.
Pozdrawiam.
ogólnie nie przepadam za wnętrzami kościołów na fotografiach, wolę ich konstrukcje z zewnątrz, a jeszcze bardziej wolę cmentarze na Twych fotach :)
ale i tak przyjemnie się tu wraca :)