Jaki obektyw-ogniskową masz na myśli?Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Wersja do druku
Jaki obektyw-ogniskową masz na myśli?Cytat:
Pod każdym względem. Można sobie LCD schować i robić jak analogiem bez podglądania :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez YxasoR
O ile do E510 nie mogłem się przekonać ze względu na ergonomię to E3 pasuje do ręki tak że ona nie chce go wypuszczać ;)
50tke makro, aczkolwiek z 14-35 F2 to będzie miód i orzeszki :DCytat:
Zamieszczone przez ktotek
Zdjęcia seryjne robią wrażenie, wizjer, szybkość AF z 12-60 (jeżeli masz?) - szybciej niż z 14-54.Cytat:
Też jestem ciekaw jak to będzie z 14-35, szkoda, że nie jest teraz dostępny ale za to można sobie na razie coś szerokiego kupić...Cytat:
No jest kilka minusów jak dla mnie: lustro głośno klapie w serii (seria robi wrażenie ;) ), przycisk zmiany pól AF jak wciskam kciukiem to już mam za długi palec wskazujący żeby z przodu kręcić rolką.Cytat:
Zamieszczone przez YxasoR
Aaaaa no i przyciski tak miło chodzą, z czuciem i lekkim oporem :D
Lustro głośne - fakt. Z tym palcem przesadzasz, spokojnie po zgięciu palca można rolką przekręcać...Cytat:
Duży plus za zmianę trybów poprzez guzik + rolka
popatrzcie na to... to iso 1600, bez zadnego wyostrzania, picowania, jedynie z redukcja szumu, ale nie olympusa :)
wlaczone zwykle domowe oswietlenie w nocy
i przy permanentnym wlaczonym live view przez pare minut
tryb vivid
obiektyw kitowy, 40-150
wlasnie zrobilem test :)
z tym ze to 510 :)
http://bluexxx.info/oly/sampel-iso1600.jpg
to miniaturka - pokaż pełne
Tej wielkości fotka to nawet z aparatu wbudowanego w telefon komórkowy będzie niezłej jakości :mrgreen: Miło, że jesteś zadowolony ;)Cytat:
Zamieszczone przez Marcin510
nie zartuj :) mam nokie n95 i wiem jak to wyglada, wyglada gorzej na najnizszym iso niz tutaj na 1600
poza tym, telefony maja bardzo zaawansonwane systemy antyszumowe, a taki olek produkuje czystego rawa bezposrednio z matrycy
uploaduje fulla, z tym ze siedze na gprs i troche to potrwa
f4.3 - 55mm - 1/20s, vivid, sharpening 0, contrast 0, saturation 0, nopise reduction off (w aparacie) iso 1600
tak wyglada to z redukcja, ale nie olympusa...
obcialem tylko dol, 500 pixeli bo byl kawalek nieistotnej sciany
http://bluexxx.info/oly/iso-1600-noise-red.jpg
plik 3.3 mega, kompresja 95%