Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
Cytat:
Zamieszczone przez
andi
Prawda jest malo rewolucyjna - nawet pokraczny nowy Pentax z klockow lego bedzie robil o wiele lepsze zdjecia
Ktoś Cię oszukał - to fotograf robi zdjęcia, a nie aparat. Pentax będzie robił lepsze zdjęcia gdy będzie go używał lepszy fotograf. Pentax będzie robił gorsze zdjęcia, gdy będzie go używał gorszy fotograf. To cała tajemnica lepszych i gorszych zdjęć.
PS. Nie wiem dlaczego moderator uważa, że krytykuję Cię personalnie.
przecież wiemy o co andi-iemu chodzi...
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
to fotograf robi zdjęcia, a nie aparat.
To stwierdzenie jest zbyt banalne, żeby można było się z nim pogodzić i je zaakceptować. Jak tajemnica Smoczego Zwoju, z którą nie mógł sobie poradzić niepokonany Tai Lung.
Cytat:
Zamieszczone przez
psl
To stwierdzenie jest zbyt banalne, żeby można było się z nim pogodzić i je zaakceptować. Jak tajemnica Smoczego Zwoju, z którą nie mógł sobie poradzić niepokonany Tai Lung.
Jeśli nawet nie jest to cała prawda, to jest tej prawdy w tym stwierdzeniu baaardzo dużo.
andi says: jeśli obraz będzie taki jak G3, G1X to będziecie mieć kolejny pięknie wykonany aparat którego nikt nie będzie traktował poważnie.
Co nie znaczy że nie można tym robić doskonałych zdjęć -tylko że wszystkim można je robić.
A obiektywy HG i SGH aż się proszą (od lat) by je wziąć i w końcu móc wykorzystać.
Wystarczająca rozdzielczość jest już od paru lat osiągnięta.
Więc można by w końcu poprawić to co rzeczywiście poprawić trzeba i można.
a mi się podoba nowo wydany na dniach 40mm 2,8 Pentaxa mający 9,2mm grubości... wow :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A może będzie też w zestawie takie maleństwo jak w PEN-ach trzecich , i wtedy po sprawie, mniej wygodne, ale do użycia. wizjera wszak wpinać nie trzeba.
W e-pl1 bardzo mi się podoba możliwość strzelania z dwóch lamp jednocześnie
- wbudowanej na front i FL-36R z palnikiem ustawionym do góry lub skośnie.
No i mamy wzmocnioną liczbę przewodnią naszej Lampy zewnętrznej.
Taka lampka nie stworzy super fotki, ale pozwoli zrobić ją w ogóle czasem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Zastanówcie się - dlaczego aparaty profesjonalne pozbawione są tych gówienek?
Profesjonaliści nawet w słoneczny dzień w plenerze noszą cały arsenał i nie lubią kompromisów. Nie po to kupiłem PENa.
Lampa wbudowana poza tym jest fajna do wyzwalania z fotoceli innej, o czym już wspomniano.
Używam jej rzadko, ale stawiam ją nad wizjerem jeśli chodzi o praktyczność, co pewnie zdziwi wielu tutaj.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Jak do jest prawdziwa fotka, to ten aparat będzie wielkości niewiele większej od EP-3
Jak to jest prawdziwa fotka... to mi się już podoba :grin:
Siakis troche maly ten aparacik (jesli oczywiscie Jack trzyma to co zoabczymy 8. lutego). Liczylem, ze jednak wieksze to bedzie. Moze z gripem lepiej to wyglada...
Jack wez gripa przypnij.. mozesz rozmazac :P
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Jak to jest prawdziwa fotka... to mi się już podoba :grin:
To tak jak mi.
Kolejny obrazek. Tym razem tyl :)
No i jest cos o "five axis stabilization" :)
http://www.43rumors.com/ft5-new-smal...n-explanation/
"I got some details from sources that explains how this will work. Until now the Olympus image stabilization compensated for “two kinds of rotary movement….yaw and pitch“. But in reality the camera shake is caused by five different motions. The new five axis IS will also correct “horizontal shift“, “vertical shift” and “rolling motion“. The system is perfect for macro and shooting while moving.
No other camera manufacturer did something like that until today. That is certainly one of the areas were Olympus is the leader."
T.
wszyscy się cieszą, że ma przeglądarkę wbudowaną w viewfinder