To ciekawe, bo ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie, że wcale nie takie wielkie.
Wersja do druku
To ciekawe, bo ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie, że wcale nie takie wielkie.
Ja z kolei coraz poważniej rozważam zakup pod mojego Olka M-10 sensownego szkła najlepiej teleobiektywu i wlasnie propozycja panasa wygląda zachęcająco. Jakie jest wasze zdanie o nim ? Głownie pod koncerty bym rozważał. Zastanawiam sie też nad 12-40 olka i 12-35 panasa. Stalki mam już dwie sztuki.
"... Głownie pod koncerty bym rozważał...". Rozważ. Mnie na kilka koncertów z P. 100-300 nie wpuszczono. Zakaz wchodzenia z aparatami z wymienną optyką- takie były argumenty ochrony. Np. na koncert "Solidarity of Art"
jeżeli piszesz o panasie 100-300 to zapomnij o AF na koncertach
chyba, że focisz koncerty na plaży gdzie jest duuużo światła :)
AF w półmroku "średnio" da radę, chyba w takim przypadku lepiej kupić coś w 100 % manualnego ale za to jasnego, z FP szybciej ustawisz ostrość
nie twierdzę, że się nie da robić tym obiektywem zdjęć na koncertach ale szczyt szczęścia to nie bedzie
Miałem na mysli doprecyzowując LUMIX G X Vario 35-100mm f/2,8 ASPH POWER O.I.S. Ale właśnie przeczytalem, że on jest kompatybilny tylko z olkami PEN, wiec z OMD E-M10 by nie współdziałał? Ja właśnie jedynie tele z jasnym typem szkła. Viruuss a co byś mógł ewentualnie mi polecić? Np taki wspominany wcześniej Olympus Zuiko Digital 50-200 mm f/2.8-3.5 ED/