ostatnie kupuje mnie kolorystycznie - bardzo sie podoba :)
i nie moge sie przestac zastanawiac co u tej najbardziej z prawej str zebry - czy ten uniesiony ogon - to takie publiczne przygotowanie do zwrocenia pozywienia ;) ??
Wersja do druku
ostatnie kupuje mnie kolorystycznie - bardzo sie podoba :)
i nie moge sie przestac zastanawiac co u tej najbardziej z prawej str zebry - czy ten uniesiony ogon - to takie publiczne przygotowanie do zwrocenia pozywienia ;) ??
Kolory to zasługa późnego wieczoru i burzowego nieba a podniesiony ogon to oznaka oddawania moczu co też ta zebra czyni na tym zdjęciu :oops:
281. Resztki hipopotama, które pozostały po uczcie lwów, przyciągają padlinożerców. Sępy afrykańskie choć liczniejsze muszą zwolnić lepsze miejsce przy stole większej od siebie krokucie cętkowanej. Rzadko kiedy odbywa się to w pokojowej atmosferze.Maasai Mara National Reserve, Kenia
Załącznik 232624
Po raz kolejny opad szczęki. Rewelacyjny moment.
To się ogląda, to się czyta - rewelacja! :)
Niezła zacięta utarczka psowatych i sępów nad padliną z hipopotama. Scena zawiera kłótnię, agresję, obronę, powietrzny atak, nękanie i naziemny opór psów opędzających się od nachalnych sępów kłapiących skrzydłami nad nimi. Super trudna fotka.
TJ
Dzięki Panowie za komentarze.
\
Ups... przepraszam... :wink:
Dziękuję za komentarz. Mała korekta: hienom bliżej do kotów niż psów, należą do nadrodziny kotokształtne :)
282. Romi, samica lamparta, wypoczywa wieczorową porą na drzewie należącym do jej terytorium, które rozciąga się wzdłuż rzeki Mara. W ten sposób zbiera siły przed czekającym ją polowaniem, na które wybierze się zaraz po zapadnięciu zmroku. Rezerwat Masai Mara, Kenia
Załącznik 232660
Świetne kadry zatrzymujące istotne momenty świata afrykańskiej fauny.
Dzięki za komentarz :)
283. Żuraw koroniasty (Balearica regulorum), zwany również Koronnikiem szarym, to jeden z najbardziej charakterystycznych ptaków Afryki, który zawsze wzbudza duże zainteresowanie. Jego cechą wyróżniającą jest nietypowa korona z cienkich żółtych piór, z których każde jest zakończone na czarno. Taką ozdobę głowy posiada zarówno samiec jak i samica. Rezerwat Masai Mara, Kenia
Załącznik 232689
Załącznik 232691
Ciekaw jestem jak to widzisz?
Mam parę spostrzeżeń podczas tej obróbki. Niewielkich.
W wątku czy na priv.?
PS Jak na moje oczy Twój ostatni kot (#1007) jest jak trzeba.