-
Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Z pewną taką nieśmiałością :oops::
63B.
Załącznik 78945
Czy teraz lepiej trochę?
Inaczej.Ale czy musi byc lepiej??I dlaczego z niesmialoscia? Przecie to Twoj watek.
Popatrz w szczegoly.Czy mlode swierki w naturze maja kolor mlodziutkiej swiezej trawy??Czy mgla w tej temperaturze,gdzie nic nie jest oszronione ma siwo niebieski kolor.Czy gdy mokro i jeszcze slonce nie wygralo to w oddali jest wsio brudno niebieskie.Czy po prostu obok autostrada i atak "Trampkow" na niej.Wszystko zalezy co chcesz uwydatnic co zaakcentowac co dla Ciebie jest wazne w kadrze na tyle,zeby widza tam poprzez tajniki obrazu kierowac.Fakt,ze mozna sie bawic i pokazac cieplo,mokro,zimno,zlota godzine.Mozna,tylko......
*Tajniki to mocne punkty,zlote podzialy,slimacznica,parabola zwijana, GO.....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Inaczej.Ale czy musi byc lepiej??I dlaczego z niesmialoscia? Przecie to Twoj watek.
Popatrz w szczegoly.Czy mlode swierki w naturze maja kolor mlodziutkiej swiezej trawy??Czy mgla w tej temperaturze,gdzie nic nie jest oszronione ma siwo niebieski kolor.Czy gdy mokro i jeszcze slonce nie wygralo to w oddali jest wsio brudno niebieskie.Czy po prostu obok autostrada i atak "Trampkow" na niej.Wszystko zalezy co chcesz uwydatnic co zaakcentowac co dla Ciebie jest wazne w kadrze na tyle,zeby widza tam poprzez tajniki obrazu kierowac.Fakt,ze mozna sie bawic i pokazac cieplo,mokro,zimno,zlota godzine.Mozna,tylko......
*Tajniki to mocne punkty,zlote podzialy,slimacznica,parabola zwijana, GO.....
No, właśnie, można popuścić wodzy fantazji i różne obrazki z materiału wyjściowego wydobyć - co pewnie odkryciem epokowym nie jest :mrgreen:...
-
Bardzo ładne zdjęcie. Te mgiełki sprawiają, że wygląda jak trójwymiarowe. Mam tylko zastrzeżenie do kompozycji - ciachnąłbym połowę nieba, bo horyzont jest prawie w połowie. Czasem taka kompozycja ma uzasadnienie, ale wydaje mi się, że w tym przypadku fotografia lepiej prezentowałaby się bez nieba.
Mnie te nierzeczywiste kolory bardzo się podobają.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Jeśli o mnie chodzi to znacznie lepiej. Jakbym miał coś zmienić to troszkę góry bym jeszcze uciął i zmniejszył nasycenie czerwieni.
-
Ja tam nie wiem co bym zmienił ale mi się podoba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Z pewną taką nieśmiałością :oops::
63B.
Czy teraz lepiej trochę?
PaniNikt, o ile mogę swoje trzy grosze - mnie się "kolorowanie" rzeczywistości bardzo podoba. Możemy wyrazić w ten sposób nasze ukryte marzenia, pragnienia... Jedynie co mi się nie "widzi", to te domki na horyzoncie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Jedynie co mi się nie "widzi", to te domki na horyzoncie.
Zburzyć!!! DEMOLKA :D
Tak na poważnie. Mnie tam nie przeszkadza. Ja bym raczej stonował kolory trochę. Ale to ja. Ważne, żeby autorowi się podobało. Ale postęp widać. Ważne, żeby wiedzieć, za który suwak pokręcić, aby osiągnąć wymagany efekt.
-
No i jak tu dogodzić? Za szare, za kwadratowe, za kolorowe, za dużo nieba, za ciepłe, chałupki nie teges :lol::wink::mrgreen:... Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
No i jak tu dogodzić? Za szare, za kwadratowe, za kolorowe, za dużo nieba, za ciepłe, chałupki nie teges :lol::wink::mrgreen:... Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej ;).
PaniNikt, bo my facety takie już jesteśmy marudy ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
PaniNikt, bo my facety takie już jesteśmy marudy ;)
Taaa, wieeem :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Tak, trenuj. Trening czyni mistrza. My nie wyrocznie, nam się może podobać bardziej lub mniej. Ważne, że się Tobie podoba i czujesz w tych modyfikacjach rzeczywistości fun.
Tak na marginesie, usłyszałem ostatnio w radio taką wypowiedź, że w polszy utarło się tak, że jak jak ktoś przychodzi i mówi: do d***y, że ch****e, że on to by inaczej itd. Tzn. "ZNA SIĘ"
Bynajmniej ja tak nie uważam. Ale coś w tym jest. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
No i jak tu dogodzić? .
Nie da się. :-D
---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post był o 21:09 ----------
Ale zabawa przednia.Nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lookee
Tak, trenuj. Trening czyni mistrza. My nie wyrocznie, nam się może podobać bardziej lub mniej. Ważne, że się Tobie podoba i czujesz w tych modyfikacjach rzeczywistości fun.
Tak na marginesie, usłyszałem ostatnio w radio taką wypowiedź, że w polszy utarło się tak, że jak jak ktoś przychodzi i mówi: do d***y, że ch****e, że on to by inaczej itd. Tzn. "ZNA SIĘ"
Bynajmniej ja tak nie uważam. Ale coś w tym jest. ;)
Czego jak czego, ale znawców ci u nas dostatek. We wszystkich dziedzinach :mrgreen:. Ale jedną rzecz istotną powiedziałeś: ważne, żeby z zabawy z fotografią czerpać przyjemność: i z fotografowania, i z obserwacji rzeczywistości, i z pracy z materiałem zdjęciowym. Jest to jakiś rodzaj tworzenia, nawet jesli tylko na własny użytek :)
---------- Post dodany o 21:20 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie da się. :-D
---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post był o 21:09 ----------
Ale zabawa przednia.Nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zauważyłam :mrgreen:. A swoją zabawę mam ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Zauważyłam :mrgreen:. A swoją zabawę mam ;).
No i tak ma być: "bo cały ambaras, aby dwoje chciało na raz".
-
no dobra, pare ostatnich stron przeczytalem (uff ale jazda...:)) a gdzie zdjecia?, te ostatnie jakos mi nie podeszlo, nie wiem, ale jestem na nie.
a teraz chyba z 10 stron wstecz aby jakies zdjecie zobaczyc - przekupy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Przyznaję [na poważnie], ta wersja podkręcona i podgrzana w kierunku "wariacji na temat", raczej w formie treningu niż ostatecznej propozycji, ale fajno, że zaglądacie i wypowiadacie się, a ja będę trenować dalej ;).
I o to w tej zabawie chodzi :)
To Twoje zdjęcia i mają się Tobie podobać. Punkty widzenia innych, poszerzają Twoje spojrzenie na własne zdjęcia.
Niejednokrotnie, spojrzenie "obcymi oczami", otwiera własne ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Czego jak czego, ale znawców ci u nas dostatek. We wszystkich dziedzinach :mrgreen:. Ale jedną rzecz istotną powiedziałeś: ważne, żeby z zabawy z fotografią czerpać przyjemność: i z fotografowania, i z obserwacji rzeczywistości, i z pracy z materiałem zdjęciowym. Jest to jakiś rodzaj tworzenia, nawet jesli tylko na własny użytek :)
Ważne to poczuć satysfakcję z tego, co się robi, nawet jeśli inni uważają, że zrobiliby to lepiej. Wszystko przychodzi z czasem: umiejętności, warsztat, sukces. Talent to ponoć tylko 1%, reszta to ciężka praca.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
no dobra, pare ostatnich stron przeczytalem (uff ale jazda...:)) a gdzie zdjecia?, te ostatnie jakos mi nie podeszlo, nie wiem, ale jestem na nie.
a teraz chyba z 10 stron wstecz aby jakies zdjecie zobaczyc - przekupy :)
Well, albo do początku się cofnąć, albo zaryzykować rzut oka do galerii, tam tyż cóś jest ;)
PS. Ale fajnie, że wątek żyje :mrgreen:
A to ostatnie to przeróbka - wcześniej jest wersja szaro-szara :)
---------- Post dodany o 21:36 ---------- Poprzedni post był o 21:34 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
I o to w tej zabawie chodzi :)
To Twoje zdjęcia i mają się Tobie podobać. Punkty widzenia innych, poszerzają Twoje spojrzenie na własne zdjęcia.
Niejednokrotnie, spojrzenie "obcymi oczami", otwiera własne ;)
Ze starcia odmiennych poglądów czasem wychodzi coś dobrego, czasem -300 pkt :mrgreen:
---------- Post dodany o 21:37 ---------- Poprzedni post był o 21:36 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
lookee
Ważne to poczuć satysfakcję z tego, co się robi, nawet jeśli inni uważają, że zrobiliby to lepiej. Wszystko przychodzi z czasem: umiejętności, warsztat, sukces. Talent to ponoć tylko 1%, reszta to ciężka praca.
No, u mnie to 0,5/99,5% :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
A to ostatnie to przeróbka - wcześniej jest wersja szaro-szara :)
no wlasnie, B&W widzialem juz, ale w telefonie, dlatego zajzalem tu i teraz:)
moj faworyt to 47 za kontrast wlasnie, pozniej 59 ale bardziej w mirkowej wersji, 60, tu bym sie ustawil bardziej prostopadle do nizszego dachu, no i oczywiscie 63, 62 tez ale tam bym niebieskiego wiecej dal.
to tyle, takie jest moje zdanie i tyle
pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
no wlasnie, B&W widzialem juz, ale w telefonie, dlatego zajzalem tu i teraz:)
moj faworyt to 47 za kontrast wlasnie, pozniej 59 ale bardziej w mirkowej wersji, 60, tu bym sie ustawil bardziej prostopadle do nizszego dachu, no i oczywiscie 63, 62 tez ale tam bym niebieskiego wiecej dal.
to tyle, takie jest moje zdanie i tyle
pozdrawiam
I dziękuję za nie :) Pewnie nie uwierzysz, ale teraz ja muszę się cofnąć, bo nie wszystkie numery pamiętam :lol:...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
... jak to zrobie w minute i wstawie plik to mz jest duzo prosciej .Jesli Sie spodoba to bedzie sam zmudnie do tego dochodzil lub po prostu zapyta .Wtedy rozwija sie dyskusja i inni sie "slusznie wcinajac "poprawiamy efekt albo otrzymujemy calkiem inny duzo lepszy.
Wtedy to jest nauka i sens takiego forum. ...
bym byl zapomnial "udzielam zezwolenia na powrawienie kazdego mojego zdjecia, posedze, podumam, pomecze potem zapytam" zapraszam:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
No, u mnie to 0,5/99,5% :mrgreen:
Czasem tyle wystarczy. To i tak więcej niż mają inni :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Pewnie nie uwierzysz, ale teraz ja muszę się cofnąć, bo nie wszystkie numery pamiętam :lol:...
Tez lubie powspominac, niektore numery.:-P:-P
-
tylko zebys jakiego nie wykrecil :) chociaz teraz to wystukal, wyklikal???
-
3 załącznik(ów)
Dziękuję raz jeszcze wszystkim gościom i dyskutantom, za dłuuugą i owocną wizytę :).
Dziś trochę bardziej "po ludzku" będzie, w kombinacjach dwójkowych:
65. Załącznik 79014 66. Załącznik 79015 67. Załącznik 79016
Takie podglądanie z przymrużeniem oka :)
-
Najbardziej 67. Przyuważone w sam raz. Wyraz twarzy chłopca...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wojtek1234
Najbardziej 67. Przyuważone w sam raz. Wyraz twarzy chłopca...
A 65 to gips ? - kapitalnie uchwycone :D
-
65 - dobre. Wyszło lustrzane odbicie niemal.
-
Pierwsza i trzecia dwójka najbardziej mi się podoba. To pierwsze to rzeczywiście takie szkoleniowe. W przedszkolach można pokazywać :)
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Dziękuję raz jeszcze wszystkim gościom i dyskutantom, za dłuuugą i owocną wizytę :).
Dziś trochę bardziej "po ludzku" będzie, w kombinacjach dwójkowych:
67.
Załącznik 79016
Takie podglądanie z przymrużeniem oka :)
Fajna ta "parka w parku" a Podciągnij ciut czerń i kontrast.
-
65 - kapitalny strzał . Znak no i osoba z dzieckiem . Gratki
-
1 załącznik(ów)
Hej Wszystkim, dziękuję za odwiedziny i komentarze :).
@Helmuth, dla Ciebie pełny kadr w jpg do poznęcania się ;)
Załącznik 79094
-
Właśnie chodziło mi o to okno, które w galerii jest nieco obcięte ;)
Pomyślę jakby się poznęcać :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Parę wersji przepróbowałam, z tym oknem też, ciekawa jestem, co Tobie wyjdzie. Podziwiałam już Twoje architekturki.
-
65 wyszło super. Polowałaś na takie ujęcie, czy ot tak wyszło? Trochę szkoda, że znak naklejkami oblepiony, ale i tak fajnie zestawione.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Też ciekawym efektów i ja :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
65 wyszło super. Polowałaś na takie ujęcie, czy ot tak wyszło? Trochę szkoda, że znak naklejkami oblepiony, ale i tak fajnie zestawione.
Miałam ochotę na fotkę "bramną" i czekałam chwilę, aż się jakiś przechodzień pokaże ;). Pani z dzieckiem to zwyczajnie fart ;)
-
Znak i para dzieciaków na ławce - świetnie wypatrzone.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Znak i para dzieciaków na ławce - świetnie wypatrzone.
Dziękuję. A za "zachodni wiatr" przy okazji - polały się łzy me czyste, rzęsiste. Co sobie przypomnę...:mrgreen::lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
@Helmuth, dla Ciebie pełny kadr w jpg do poznęcania się ;)
Tylko helmuth może się znęcać? Szkoda :(