znowu ślubniaki:
Kasia i Bartek w paru składankach:
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
Wersja do druku
Bardzo przyjemne zdjęcia. Spokojne i z sporą dawką miłości. Z wszystkich najbardziej mi się podoba przedostatnie czyli lewe z 169 -tylko troszeczkę przyciąłbym bardziej bo listek zasłaniający ucho młodego troszkę mu twarz "zniekształca".
NO ładnie ładnie:) --> przesiadłeś się na Canona?
Pozdrawiam.
jeszcze się nie przesiadłem - testuję sobie różny sprzęt. Tu akurat szkła na starym 5D, choć tylko na niektórych kadrach. Reszta to leica 25mm lub zuiko 50-200 na E-3.
Nie mogę się zdecydować, choć pierwsze spostrzeżenie jest takie: balans bieli na wysokim iso w Canonie to tragedia, kupa dodatkowej obróbki. Z AF też szału nie ma. Za to fajna GO.
Coś na przyszły sezon na pewno wybiorę...muszę jeszcze pobawić się Nikonem.
tak - był 5D, 40D, i E-3 z E-1 :)
fajne fajne, ale w seciku 166, na trzecim zdjeciu kontrowersyjnie wyglada ciemna plama na sukience, nie mow ze nie :lol:
dka - nie zwróciłem na to uwagi...może trochę...ale generalnie tak się cień ułożył....
Rafał - to już bliżej mam do Łodzi :) z Wrocka, będzie pewnie okazja jeszcze :)
a co do sprzętu - inwestycja zwróci się po dobrym sezonie. Mi w zasadzie brakuje w Olku dwóch rzeczy:
1. Dobrej jakości obrazu na ISO do 3200.
2. Bajkowej GO - bo akurat taką lubię, najlepszym przykładem są fotki Rafała. To można od biedy osiągnąć Leicą na 1,4 ale jest wolna, często nie trafia ,w ciemnicy AF prawie nie działa. Tak więc pozostaje do jasnego kościoła i na plener. Na imprezie nie porobię za wiele.
Ale bardzo będę tęsknił za Olkowym kolorem skóry, szybkim AF zoomów i stabilizacją.
Dzięki za komenty do fotek
Ładne zdjęcia. Najbardziej podoba mi się 167 - 1 zdjęcie.To krótko.
A dłużej napiszę co mi się nie podoba :-)
Na ostatnim zestawie - światło; za ostre, lampowe, "wprostne"... brzydkie. Całość odstaje mocno
161 - 3 zdjęcie - lampa na wprost widoczna na ozdobach.
166 - 3 zdjęcie - :shock: ktoś przesadził z bigosem i nie wytrzymał??? ;-)
169 - 2 zdjęcie - nie wygląda na zadowoloną :-)
Za jakies 3 tygodnie może skończę sezon i wtedy tez coś powywieszam na pożarcie :-)
większa galeryjka jak ktoś lubi:
http://hefajstos.galena.pl/~sebastianl/KasiaBartek/
Jak dla mnie , nic dodać , nic ująć , świetna galeryjka .
Fajne te ostatnie wstawki. Można podglądać.... .
W 160. pierwsza z lewej i trzecia klimatyczna. Chociaż już środkowa, fajny pomysł ale twarz młodej (nos) wyszedł makabrycznie. Fotki przy torcie , takie to niby proste ale jak widzę u innych tort-tortowi-nierówny. Ładne kolorki, gdybyś dał winietę tobym pomyślał, że to fotki Fatmana :grin:
a jak Wam się widzi taka obróbka?
szkoda mi foty bo fajny kadr, w dodatku robiłem przez okno jadąc obok i prowadząc jedną ręką, bez celowania :). Przez to niestety fota trochę nieudana w oryginale, lekko nieostra itd...Pomyślałem że może tak to obrobię, trochę wystylizowane na stare foty...
Co o tym myslicie?
173
Mi niespecjalnie się widzi, nie podoba mi się, że twarz PN jest taka ciemna, szara, biel na zębach jeszcze bardziej potęguje ten efekt. Kierunek > stara fota - OK ale przefiltrowałbym to tak żeby skóra była zdecydowanie jaśniejsza, może nawet na granicy przepału ale musiałbym sam poeksperymentować.
wiem o co chodzi.
Mi biel zębów przeszkadzała po raz pierwszy na slubie. Mieli tak pięknie zrobione że aż za ladne :)
Zwykle muszę wybielać a tu świeciły same. Spróbuję zrobić inne B/W. Potem dodam szumu i ocieplę.
Dzięki ktotek
kurczę, z bólem serca sprzedaję graty ale forum mi się podoba więc jak mogę tu pobyć mimo żółtego paska to będzie miło.
A jako że testuję możliwości sprzętu i obróbki to pokażę jakieś pierwsze wypociny, bardziej albumowe ale co tam...
174
175
176
177
coś nie działa...jak to się poprawia? żeby foty było widać...
Pochwal się lepiej jaki sprzęt kupiłeś :)
Jeśli możesz jeszcze wy edytować to pozamykaj nawiasy
ps. widzę, że już wszytko gra
dzięki za pomoc.
A wszedłem w Nikona. Długo się wahałem ale w końcu pewnośc i szybkość AF D700 wzięła górę nad Markiem 5D.
Hehe - D700. Czy szkiełko to Nikkor AF-S 35 mm f/1.8G DX i naturalna winieta na pełnoklatkowej matrycy (FX):?:
zgadłeś :)
nie nadaje się to na białe ściany czy śnieg ale poza tym ta winietka wygląda całkiem naturalnie, zwłaszcza że ja lubię dodać. Ale szkoda że nie ma takowego szkiełka w Nikonie pod FX. Pięknie rysuje. Mogłoby być szybsze ale mam porównanie do Leici 25mm na E-3 i jest nieco lepiej. A ze spawarką :) sporo lepiej.
Ale delikatny ten cały Nikon...nie ma co porównywac do E-3 /E-1, przepaść.
Poznałem ten efekt, Fatman kiedyś pokazywał sample z takiego zestawu - foty robią się same od razu z klimatyczną winietą ;-). Kiedyś bawiłem się takim zestawem znajomego i jak dla mnie paradoksalnie to szkło większą frajdę daje na FF niż DX, pod którego było projektowane :grin:
jakby tak dokładnie przyjrzeć się szklarni Nikona to generalnie jakby im trochę "nie wychodzi", a jak już wyjdzie to trzeba napaść na bank. Nadrabiają w korpusach. Ja zawsze byłem zwolennikiem wyklepania wielosystemowej puszki wszystkomającej :)
No i kolejny nikoniarz na forum:)
Ja mam 35/1,8 z D300 ale tak się teraz zastanawiam żeby spróbować jaki efekt wyjdzie z F80, ciekawe czy winieta będzie taka jak w D700 czy może większa??
Fajne szkło za małą kasę:cool: