Odp: Tatrzański weekend - 4
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
Kiedyś na podejściu na Zawrat od Gąsienicowej spotkałem parę - chłopak ubrany odpowiednio do wyjścia w góry, dziewczyna króciuteńkie szorty, bluzka z dekoltem takim, że podłogę widać :mrgreen: i jak ci opisywani przez Ciebie w klapeczkach...
Niemal w tej samej okolicy tyle, że już prawie na szczycie Świnicy trafiła się para, którą z Zawratu ktoś (chyba złośliwie :roll:....) skierował w kierunku na Kasprowy, że tędy mają iść do Morskiego Oka - on tak sobie (ogólnie na sportowo, czyli od biedy ujdzie), ona w butach z grubą, wysoką podeszwą (to się chyba dawniej nazywało kosze). Jak się dowiedzieli, że idą źle i że muszą przejść całą Dolinę Pięciu (wszyscy patrząc na nią wykluczyli od razu przejście przez Szpiglasową) dziewczyna klapła jak błoto na ziemię, rozpłakała się i powiedziała, że nigdzie już nie idzie, że ma dość....
Widzę, że pogoda zmienna była, czasem nawet całkiem niezła a zdjęcia fajne. Szkoda, że się popsuła. Z drugiej strony jak się trafi za dużo światła i słońce daje ile wlezie to też niedobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
podejrzewam że dobrze kombinujesz, w schronisku twardo mówili że czwartek, piątek ma być cool
niestety pogoda dzisiaj nie rozpieszczała, na jutro tj środę TOPR powiedział (prognoza pogody potwierdziła) że ma lać 4 razy bardziej tylko z mniejszym wiatrem... czyli trzeba się było ewakuować czym prędzej - i żeby nie było - pogoda w Zakopcu była całkiem całkiem, a lało u góry...
to ponoć jeden ze słabszych sierpni w Tatrach, zimny i bardzo niepewny pogodowo
z ostatniej chwili - misiek o którym pisał Bodzio nadal grasuje, dwie znajome ze schroniska go widziały z trasy
Coś masz pecha do pogody, musisz kiedyś ze mną się wybrać :grin:
Co do piątku to ciągle kombinuję, powinno się udać. Nie mam jeszcze planu gdzie pójść, w razie czego po drodze wymyślę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Deszczyk to bardzo przykra sprawa , my się wybieramy w piątek na Zawrat, jak pogoda pozwoli .
Zawrat też mam w planach, oprócz paru innych miejsc (nie mogę się zdecydować :???:), jakim szlakiem chcesz iść? Trzymam kciuki za pogodę. Ma być zimno więc raki i kożuch mogą się przydać :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
ggolus
30 fajna Trzymasz sie bo się byłeś wysokości czy tylko hiperwentylacja?
super hiper do kwadratu ta wentylacja, jak się oparł to aż słupek wykrzywił co w DITLu widać :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Coś masz pecha do pogody, musisz kiedyś ze mną się wybrać :grin:
nie wiem czy to było do Bodzia czy do mnie, ale jak do mnie - to na pogodę nie narzekam
poniedziałek był bosssski :)
z 3 dni w górach zrobiły się 2, ale wspomnienia bezcenne..
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Zawrat też mam w planach, oprócz paru innych miejsc
jakby wtorek był ładny to pewnie też byśmy na Zawrat poszły :)
ale co tam ...
Bodzio 28 i 31 pięknie się prezentują :)
a jako że fani Tatr tu zaglądają to wrzucam jeszcze linka o planowanych remontach tras
nie wiem czy zamkną szlaki (mam nadzieję że nie) niemniej warto wiedzieć i sprawdzić przed wyjściem w góry
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
nie wiem czy to było do Bodzia czy do mnie, ale jak do mnie - to na pogodę nie narzekam
poniedziałek był bosssski :)
z 3 dni w górach zrobiły się 2, ale wspomnienia bezcenne..
a jako że fani Tatr tu zaglądają to
wrzucam jeszcze linka o planowanych remontach tras
nie wiem czy zamkną szlaki (mam nadzieję że nie) niemniej warto wiedzieć i sprawdzić przed wyjściem w góry
Było do Ciebie, niemniej spotkanie Bodzia jak i innych Olytalibów na szlaku to dla mnie byłaby czysta przyjemność :grin:
Jak były dobre 2 dni z trzech to i tak dobrze - myślałem, że miałaś gorzej.
Oby szlaku nie zamykali, chętnie jesienią się tam wybiorę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Oby szlaku nie zamykali
Jakby zamkneli to
Np:Stare Smokovce-Dolina Pieciu Stawow Spiskich-Lodowa Przelecz-Javorowa Dolina-i juz jestesmy prawie na Lysej Polanie.
Powiem tylko, że niektóre odcinki są doskonale utrzymane, ale fakt - gdzieniegdzie jest rumosz skalny. Idzie iść, ale niefajnie jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Zawrat też mam w planach, oprócz paru innych miejsc (nie mogę się zdecydować :???:), jakim szlakiem chcesz iść? Trzymam kciuki za pogodę. Ma być zimno więc raki i kożuch mogą się przydać :mrgreen:
Szlakiem maksymalnie jak najprostszym czyli Doliną Gąsienicową do Czarnego Stawu G. Od Kuźnic Dolinką Jaworzynki :) . Jak by się udało wejść to się zastanawiam jak wrócić ( hehehe... helikopter wykluczyłem, "piersiówki" żadnej nie biorę), jak bym był sam to wrócił bym się przez Świnicę ale małżonka po łańcuchach nie za bardzo lubi :). Zostanie pewnie DPS. Chyba że się nam plany w ostatniej chwili zmienią i pójdziemy na wielką krokiew :lol: , w górach nigdy nic nie wiadomo jak będzie :) .
4 załącznik(ów)
Rzut oka na cztery strony świata :D
Na Małołączniak było poprzednio.
Teraz na Giewont...
32. Załącznik 128161
na Halę Kondracką ...
33. Załącznik 128162
i na Słowacką stronę. (panorama - klikać do oporu)
34. Załącznik 128163
i na Kasprowy :)
35. Załącznik 128164
Masz zdrowie..... Tylko do kolejki już nie wsiadaj....:grin:
Też tak kiedyś chodziłem po Tatrach.. A teraz....Ech , chyba trza się pakować.....:???:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Rzut oka na cztery strony świata :D
Rzut przedni a i strony świata fajne, ganiaj dalej.