Odp: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Cytat:
Zamieszczone przez
ziemia01
dokładnie mam to samo :) czyli nic tylko pozostaje modlitwa do sigmy aby weszła w niszę jak z 60 2,8 , co z pewnością się nie wydarzy :(
Może nie pomóc, bo spodziewam, się ,zę Sigma nie podejmie tymczasem wyzwania. Pozostaje liczyć na stałki od Samyanga.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Może nie pomóc, bo spodziewam, się ,zę Sigma nie podejmie tymczasem wyzwania. Pozostaje liczyć na stałki od Samyanga.
ale Samyang ma zacząć uczyć się co to AF :) więc jak się będą uczyć to zabraknie czasu na robienie obiektywów :)
Ale chyba nikt (przy zdrowych zmysłach) nie liczył, że 7-14/2,8 będzie tańszy od 7-14/4... :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Ale chyba nikt (przy zdrowych zmysłach) nie liczył, że 7-14/2,8 będzie tańszy od 7-14/4... :shock:
Nie. Ale jeśli były niedużo droższy to może spowodowałby spadek cen Panasa.
A tu d***.
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Gorzej że zapowiada się droższy niż Nikkor 14-24 mm f/2.8
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Gorzej że zapowiada się droższy niż Nikkor 14-24 mm f/2.8
To ostatnio jakby uniwersalna zasada, premia za poręczność???
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
To jest MSRP, czyli pewnie stanieje do 1500$. Na polskie 6000 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Cena 12-40 2.8 w relacji do ceny Nikkor 24-70 mm f/2.8 jest dla mnie ok. Liczyłem po cichu na podobną w przypadku 7-14. Cóż poradzić nie można mieć wszystkiego.
Ja się raczej obawiam, że będzie niewiele mniejszy niż obiektyw z dużego 4/3 i gorzej skorygowany (w mikro kompletnie o to nie dbają).
Może chociaż flary będą mniejsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Ja się raczej obawiam, że będzie niewiele mniejszy niż obiektyw z dużego 4/3 i gorzej skorygowany (w mikro kompletnie o to nie dbają).
Może chociaż flary będą mniejsze.
ja myślę, że będzie trochę mniejszy, gorzej skorygowany, poprawiany softem (niestety tak jak mówisz przestali o to dbać), flary będą mniejsze a cena wyższa.