Odp: Fotografia Listopada 2012 - wyniki i gratulacje
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No wlasnie dobre,bo niby jako jeden z wielu sprawiedliwych nie mam uprawnien,zeby to zobaczyc,wiec zapytalem.Nie mialem tez normalnie mozliwosci otworzenia wszystkich fotek o dokladnego poprownania.Musialem kombinowac,zeby to jakos kazde zdjecie zobaczyc.Jedno nawet mi sie powtorzylo.Nie wiem czy inni tez to zauwazyli,czy moze po prostu tak jak im sie otworzyly to zaakceptowali.
Nie rozumiem dlaczego to wszystko takie tajne,czy nie moze bysc tak jak ze zdjeciami do kalendarza.Jak cos jest tajne to rodza sie pytania.Np dlaczego mimo kilkukrotnego podejscia do ogladania fotek otwieraly sie jedne jako pierwsze i pozniej nic poza tym.Jakies tajne sily dzialaly??.
No rzeczywiscie dobre,dobre bo zapytalem czy dobre bo tajne.Mi to rybka,w zasadzie to zabawa,ale jak sie bawic to tak,zeby bylo wiadomo kto ocenia zabawe i czy ma mozliwosc dobrej oceny.
Przedyskutujemy i wprowadzi się poprawki po edycji grudniowej. Uważałem, że nie musicie znać ocen przed wystawieniem swoich, potem to już nie żadnego znaczenia.
Pozostaje pytanie, czy ogłaszanie po konkursie pełnych wyników głosowania na forum jest celowe. Może o ile jest taka techniczna możliwość powinniście jako Jurorzy mieć dostęp do osobnego podforum dla wymiany poglądów i zamieszczania ocen.
Dyskusje o metodzie i głosowaniu...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Przedyskutujemy i wprowadzi się poprawki po edycji grudniowej. Uważałem, że nie musicie znać ocen przed wystawieniem swoich, potem to już nie żadnego znaczenia.
Pozostaje pytanie, czy ogłaszanie po konkursie pełnych wyników głosowania na forum jest celowe. Może o ile jest taka techniczna możliwość powinniście jako Jurorzy mieć dostęp do osobnego podforum dla wymiany poglądów i zamieszczania ocen.
Wiadomo,ze najtrudniejsze sa poczatki.Mi nie chodzi o poznanie zdania innych przed wyrazeniem swego,ale o to by wszyscy mogli widziec,ze pan X to ma taki gust a pan Y taki.Bo napewno nie majac mozliwosci porownywania zdjec,bo sie nie otworzyly wszystkie oceniane mogly byc na zasadzie pamieci-ach to ta a tej to nie pamietam.Nie rozumiem dlaczego tak usilnie tych tajnych zasad trzymac musimy.Ja sie nie wstydze tego,ze Jasi czy Krzysiowi napisze,ze robi zle albo nie ma pojecia o tym co pisze.
Zabawa dotyczy nas wszystkich wiec dlaczego tylko nieliczni maja miec dostep do dyskusji.Nie dzielcie forum na rownych i rowniejszych.Wszyscy jedziemy na takim samym wozku.
gratulacje dla całej trójki, dobra robota jury :)
Dyskusje o metodzie i głosowaniu...
Mirek, wyniki głosowania często są tajne, tak często ludzie wolą.
Mi tam nie robi...
P.S. @Saboor, a musiałeś w cytacie wrzucać te same 3 foty cięgiem, skoro parę postów wyżej tkwią? :evil:
edit: posty wydzielone z wątka:https://forum.olympusclub.pl/threads...i-i-gratulacje
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Wiadomo,ze najtrudniejsze sa poczatki.Mi nie chodzi o poznanie zdania innych przed wyrazeniem swego,ale o to by wszyscy mogli widziec,ze pan X to ma taki gust a pan Y taki.Bo napewno nie majac mozliwosci porownywania zdjec,bo sie nie otworzyly wszystkie oceniane mogly byc na zasadzie pamieci-ach to ta a tej to nie pamietam.Nie rozumiem dlaczego tak usilnie tych tajnych zasad trzymac musimy.Ja sie nie wstydze tego,ze Jasi czy Krzysiowi napisze,ze robi zle albo nie ma pojecia o tym co pisze.
Zabawa dotyczy nas wszystkich wiec dlaczego tylko nieliczni maja miec dostep do dyskusji.Nie dzielcie forum na rownych i rowniejszych.Wszyscy jedziemy na takim samym wozku.
To jest zdrowy układ, Zważ że w tym sposobie pracy jury, nikt nie sugeruje się głosem innego jurora, i to jest dobre.
Lepiej żeby każdy oceniał według siebie, aniżeli: a ten tak ocenił, to co ja tam będę oglądał foty, też tak ocenię.
---------- Post dodany o 12:30 ---------- Poprzedni post był o 12:26 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Mirek, wyniki głosowania często są tajne, tak często ludzie wolą.
Mi tam nie robi...
P.S. @Saboor, a musiałeś w cytacie wrzucać te same 3 foty cięgiem, skoro parę postów wyżej tkwią? :evil:
@Buffi,(łowczyni wampirów):-D no i czego na mnie burczysz?? Już poprawiłem, teraz o uśmiech proszę bo doła złapię
Sabor-przeczytaj co napisalem,kurde na glos.Mnie to rybka przed moja decyzja.
To po chlopsku.Nie jestem pewny czy pan x oddal takie glsoy jak je wzieto pod uwage.-rozumiesz.Nie pisze,ze jest kombinowanie,ale nie chce,zeby mi ktos na PW to zazucil,ze byc moze pieciu glosowalo tak a jeden pozmienial bo tak chcial.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Sabor-przeczytaj co napisalem,kurde na glos.Mnie to rybka przed moja decyzja.
To po chlopsku.Nie jestem pewny czy pan x oddal takie glsoy jak je wzieto pod uwage.-rozumiesz.Nie pisze,ze jest kombinowanie,ale nie chce,zeby mi ktos na PW to zazucil,ze byc moze pieciu glosowalo tak a jeden pozmienial bo tak chcial.
Rozumiem, czyli lista głosowania jawna dla jurków i tylko 1 klik.
W ten sposób sprawa rozwiązana, chyba.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
To jest zdrowy układ, Zważ że w tym sposobie pracy jury, nikt nie sugeruje się głosem innego jurora, i to jest dobre.
Lepiej żeby każdy oceniał według siebie, aniżeli: a ten tak ocenił, to co ja tam będę oglądał foty, też tak ocenię.
Eeeenooo, mam nadzieję, że tak zacne Jury ma swoje zdanie i niezależnie od głosów innych (i ich znajomości) potrafi je śmiało wyrażać
I uśmiech, cobyś doła nie złapał: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Rozumiem, czyli lista głosowania jawna dla jurków i tylko 1 klik.
W ten sposób sprawa rozwiązana, chyba.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak dobrej metody jak byla w kalendarzu dalej nie stosowac.
Ogolnie,wszyscy glosuja.Nie jacys medrcy,dlaczego ze mnie ktos ma robic medrca a nie z innego kogos.Ludzie nie dzielmy forom na madrych i glupich.To jest zabawa.To ze jakas fotka wygrala to nie znaczy,ze ona jest genialna,ona po prostu wpadla w oko kilku osobom-nic wiecej.Zaden z nas nie ma merytorycznego przygotowania do oceny,poprzez na tak lub nie wyrazamy tylko swoje gusta.Czy ktos zaglosowal na jakas fotke bo byla wg kanonow pozytywnie wykonana,zbudowana,obrobiona i pokazana czy na zasadzie tu dam,a tej nie dam.Czy moze po prostu -O ta jest zajebista,ta mi sie podoba
A tak szybkie pytanie do JUROROW-Czym fotka o nr 70 jest gorsza od fotki o nr 6.
Szybko piszcie.
Gratulacje dla laureatów!
---
W temacie dyskusji o ujawnianiu wyników głosowania. Myślę, że Mirkowi chodzi o jawne ogłoszenie kto był jurorem i jak głosował wraz z ogłoszeniem wyników. Jeśli uczestnicy głosowania nie widzą problemu to można by to upublicznić.
Uwaga techniczna od stycznia za zbieranie głosów będzie odpowiadał formularz. Spisanie i ułożenie w ładnej tabeli 70 propozycji dla jury wycina trochę życiorysu.