Na obu fotach balans skopany. Czy ci pożal się boże testerzy mają jakiekolwiek pojęcie o robieniu zdjęć? :roll:
Wersja do druku
Obrazek z G3 jakby taki jakiś odszumiony... A z zdjęcie z GF1 nieco jaśniejsze nawet pomimo krótszego czasu naświetlania.
Tylko to mnie interesowało w G3 - niestety Panas rezygnuje z obniżania ISO by wygrywać konkursy piękności na h-iso. Szkoda, dodać saturacji to sobie (nawet ja ;)) mogę już z poziomu ACR/PSE. Czyli w zasadzie nie trzeba czekać na DXO, nadal (moim) mistrzem jotpegów jest E-PL1, który jako jedyny ztc widziałem ma piękne ziarno (mono kropki) i jeszcze detal. Reszta (pomimo) wyższych numerków to jakiś automat Candy.
BTW. Ostatnio przepstrykałem sobie kolegi GH2 i moje GF1 z fiszem. Co ten GH2 robi/pierze na 3200 to się w głowie nie mieści.
Rozne czasy... Niewiele, ale...
Ja bym i tak chetnie RAW'y zobaczyl.
Juz wiele razy widzielismy kolejne wersje, rozniace sie jedynie silnikiem JPG...
test na dpreview
http://www.dpreview.com/news/1107/11...mcg3review.asp
Dotarł G3. Szukałem czegoś małego, do czego mógłbym sensownie podpiąć 100-300 Panasa. No i jest. GENIALNA MASZYNA (na pierwszy rzut oka). Po wakacjach będę wiedział czy to jest to, ale widzę duuuże szanse. Chwilowo GF1 jako backup chyba też zostanie.
Gratulacje, mógłbyś coś skrobnąć nt. EVF vs. ten z LX5/GF1? Czy jest lag względem optycznego/oka, czy w ciemności daje radę (ciemne pomieszczenie z powiedzmy włączonym tylko TV), jak ostrzy się manualnymi, może miałeś kontakt z GH2, to prosiłbym o parę słów czy wizjer w G3 jest równie "duży".
Masz już może 25/1.4?