I co jeszcze byś chciał?
Wersja do druku
Ale ja Cię nie próbuję przekonać. Skoro Ci te 21 mpx nie potrzebne, to nie będę Ci wmawiał, że się mylisz. Jestem przekonany, że zdjęcia w formacie powyżej 20x30 cm mogą być argumentem za dużą szczegółowością zdjęć (a duża ilość pikseli to tylko droga do jej osiągnięcia), ale jeśli ktoś uważa, że to bez znaczenia, to git. Na tej samej samej zasadzie można udowadniać, że niepotrzebny jest szybki AF, bo sportu nie fotografuję/różnicy nie widzę/fotografia to światło, więc po ciemku zdjęć nie robię/moja religia każe mi uczyć się cierpliwości (niepotrzebne skreślić). Ba, można nawet udowodnić, że aparat fotograficzny jest w ogóle do niczego nie potrzebny.
Heniu ( http://www.henrykjanowski.pl/ ) kupił sobie w tamtym roku D3x i D3s jednocześnie. Testował jakiś czas dwie puszki na raz i w końcu wybrał....D3x. Ma teraz 24MPx i 600mm na FX oraz 10MPx i 900mm naDx nie zmieniając aparatu ani obiektywu. Inni noszą dwie puszki lub kombinują z telkonwerterami. 10MPx wystarcza na zrobienie wystawy 100cmx70cm.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
P.S. ja odkupiłem tego gorszego:wink: bo wolałem iso trylion i filmiki:roll: i teraz noszę po krzakach dwie puszki i telekonwertery po kieszeniach ale to był świadomy wybór
ja bym obecnie brał D7000 + spacerzoom 18-70 lub 16-85 i stałka 35 1,8 która daje radę... czekam aż puch jeszcze troche potanieje...