-
7 załącznik(ów)
Migawki z Australii
Na początek będzie będą to migawki Melbourne. Niestety tylko stąd, nie widziałem więc i niestety jak na razie nie pokażę charakterystycznych dla Australii Uluru, koali, kangurów, papug, strusi, diabłów tasmańskich, raf koralowych, krokodyli czy pingwinów (choć te ostatnie będą, tyle że w akwarium :shock:). Mam nadzieję, że wątek będzie rozwojowy i coś z tego pojawi się w przyszłości. Wyjazd był służbowy, w ciągu 2 miesięcy drugi w tym roku i o tyle lepszy, że tym razem w ogóle wyjąłem aparat. Niestety pora roku jaka mi trafiła to przełom zimy i wiosny - co chwilę leje, temperatura od kilku do kilkunastu stopni, na szczęście tym razem weekend był ciepły i słoneczny. Zastanawiałem się czy nie zostać dłużej i nie pozwiedzać ale nie mało to większego sensu, jak wyjeżdżałem znowu lało.
Mieszkałem na przedmieściach Melbourne, pół godziny pociągiem od centrum. W weekend wziąłem przewodnik typu - co warto zobaczyć w Melbourne - i po kolei:
1. Tu wysiadłem z pociągu, na głównym dworcu miasta - Flinders Street. Budynek oddany do użytku w 1910r.
Załącznik 130254
Na początek trafiłem do neogotyckiej anglikańskiej Katedry Św. Pawła:
2.
Załącznik 130253
3.
Załącznik 130255
4.
Załącznik 130259
5.
Załącznik 130257
6.
Załącznik 130256
7.
Załącznik 130258
Po kliknięciu zwykle większa rozdzielczość.
-
Odp: Migawki z Australii
Wrzucaj, mało kto taki kawał swiata lata to sobie chociaż na zdjęcia popatrzymy ;)
W Melbourne nie byłem, żałować ? Chociaż w Australii miasta były tym co mnie chyba najmniej interesowało.
-
Z przyjemnością pozwiedzam pod Twoim przewodnictwem Melbourme. Dla mnie egzotyka w czystej postaci. Zdjęcia widzę prostowane, a w czym je obracasz, aby z drugiej półkuli nie wychodziły u nas "do góry nogami" ? ;-).
-
-
Chętnie pooglądam fotki. Australia jest na liście moich wymarzonyvh wyjazdów. A'propos wyjazdów służbowych to wiem o czym mówisz. Czasem tez moj aparat nie wytknie obiektywu z torby :)
Za Ryskiem, dobrze, ze odwrócileś foty o 180º ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Fajne, jedziemy!
Zabieram sie z Toba :-)
-
No dawaj więcej fotek. Mnie trochę bardziej interesują ulice niż wnętrza kościołów. :wink:
Choć i kościoły warto zobaczyć.
-
Australijska opowieść mnie ciekawi, będę stale zaglądał.
-
Chiny i Twoja Australia to niewątpliwie jedne z najciekawszych wątków! Syp zdjęciami ile możesz. Są DOSKONAŁE pod KAŻDYM względem!.
-
Na pewno będę często zaglądał. Mam nadzieję na parę fajnych "street wrzutek" :-)