Odp: e - 510 nie włącza się
1. Pewnie nie jest już na gwarancji?
2. Ta noc spędzona pod namiotami... Aparat był w jakimś pokrowcu? Wilgoć się do niego nie dostała?
Hades, od 5 stopni? Mój przeżył całe godziny na dużych minusach i nic mu nie jest.
Sprawdziłabym, czy aku są na pewno naładowane. Zdarzyło mi się kiedyś wtyknąć rozładowany na miejsce... rozładowanego. Jak go chowałeś wieczorem, to co pokazywał wskaźnik od aku? Był na full, w połowie, czy dogorywał?
Był w pokrowcu, nie powinien zawilgnąć, zdarzało mu się być w bardziej skrajnych warunkach i radził sobie bez zarzutu.
Nie jest na gwarancji, jest stary ok 6 lat i był używany, nie leżał na półce:)
Cytat:
Zamieszczone przez
nevra
Hades, od 5 stopni? Mój przeżył całe godziny na dużych minusach i nic mu nie jest.
Ustalam fakty. Nie byłem pod tymi namiotami.
Cytat:
Zamieszczone przez
nevra
Sprawdziłabym, czy aku są na pewno naładowane. Zdarzyło mi się kiedyś wtyknąć rozładowany na miejsce... rozładowanego. Jak go chowałeś wieczorem, to co pokazywał wskaźnik od aku? Był na full, w połowie, czy dogorywał?
To jest pewien ślad.
aku na full, sprawdzałam też zapasówką też naładowaną na full. niestety nic.
Cytat:
Zamieszczone przez
valturwen
Był w pokrowcu, nie powinien zawilgnąć, zdarzało mu się być w bardziej skrajnych warunkach i radził sobie bez zarzutu.
Nie jest na gwarancji, jest stary ok 6 lat i był używany, nie leżał na półce:)
Jeśli wilgoć się do niego nie dostała. Żadne mechaniczne uszkodzenie nie wchodzi w grę (może ktoś wykorzystał aparat w pokrowcu jako twardy acz wygodny zagłówek ;) ), to stawiałbym na rozładowane do cna baterie (wszystkie).
Ewentualna naprawa zależy od serwisu, który stwierdzi co może być przyczyną. Trudno oszacować koszt naprawy.
Baterie sprawdziłam, w ładowarce świecą się na zielono. Obie baterie były naładowane.
Nik nie używał aparatu jako zagłówka:)
Czyli padł sobie po prostu. Można wysłać do serwisu Olympusa (http://partner.olympus.pl/serwis.html). Zobaczą co jest, wycenią naprawę i zapytają czy koszty nie stanowią problemu. Niestety trzeba wziąć pod uwagę koszty wysyłki i to, że koszty mogą być niemałe. Można też poszukać serwisu w większych miastach. Jeśli napiszesz do którego z większych miast masz najbliżej pewnie ktoś z lepiej zorientowany lokalnie klubowiczów poradzi jakiś dobry serwis. Niestety bez obejrzenia go nikt nie jest wstanie stwierdzić przyczyn.
zajrzyj delikatnie w miejsce gdzie wchodzi bateria i zobacz w jakim stanie sa styki
przeczyść styki w baterii
to jedyne co mi się nasuwa jak to nie pomoże to serwis