Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: e - 510 nie włącza się

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

e - 510 nie włącza się

Witam

Problem polega na tym, że aparat się nie włącza. Nie został fizycznie uszkodzony, zalany itp. Wieczorem działał, rano już nie.
    Mógł być poddany niższej temperaturze ok. 5 st. C. (noc spędzona pod namiotami). Przy włączaniu nie ma tego charakterystycznego dzwięku. Ekran się nie zapala.
    Podejrzewałam baterie, ale po zmianie nadal aparat zachowuje się jakby umarł;(
    Co to może być i ile może kosztować naprawa?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Odp: e - 510 nie włącza się

1. Pewnie nie jest już na gwarancji?

2. Ta noc spędzona pod namiotami... Aparat był w jakimś pokrowcu? Wilgoć się do niego nie dostała?

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Hades, od 5 stopni? Mój przeżył całe godziny na dużych minusach i nic mu nie jest.

Sprawdziłabym, czy aku są na pewno naładowane. Zdarzyło mi się kiedyś wtyknąć rozładowany na miejsce... rozładowanego. Jak go chowałeś wieczorem, to co pokazywał wskaźnik od aku? Był na full, w połowie, czy dogorywał?
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Był w pokrowcu, nie powinien zawilgnąć, zdarzało mu się być w bardziej skrajnych warunkach i radził sobie bez zarzutu.
    Nie jest na gwarancji, jest stary ok 6 lat i był używany, nie leżał na półce

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nevra Zobacz posta
    Hades, od 5 stopni? Mój przeżył całe godziny na dużych minusach i nic mu nie jest.
    Ustalam fakty. Nie byłem pod tymi namiotami.

Cytat Zamieszczone przez nevra Zobacz posta
    Sprawdziłabym, czy aku są na pewno naładowane. Zdarzyło mi się kiedyś wtyknąć rozładowany na miejsce... rozładowanego. Jak go chowałeś wieczorem, to co pokazywał wskaźnik od aku? Był na full, w połowie, czy dogorywał?
    To jest pewien ślad.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

aku na full, sprawdzałam też zapasówką też naładowaną na full. niestety nic.

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez valturwen Zobacz posta
    Był w pokrowcu, nie powinien zawilgnąć, zdarzało mu się być w bardziej skrajnych warunkach i radził sobie bez zarzutu.
    Nie jest na gwarancji, jest stary ok 6 lat i był używany, nie leżał na półce
    Jeśli wilgoć się do niego nie dostała. Żadne mechaniczne uszkodzenie nie wchodzi w grę (może ktoś wykorzystał aparat w pokrowcu jako twardy acz wygodny zagłówek ), to stawiałbym na rozładowane do cna baterie (wszystkie).

Ewentualna naprawa zależy od serwisu, który stwierdzi co może być przyczyną. Trudno oszacować koszt naprawy.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Baterie sprawdziłam, w ładowarce świecą się na zielono. Obie baterie były naładowane.
    Nik nie używał aparatu jako zagłówka

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Czyli padł sobie po prostu. Można wysłać do serwisu Olympusa (http://partner.olympus.pl/serwis.html). Zobaczą co jest, wycenią naprawę i zapytają czy koszty nie stanowią problemu. Niestety trzeba wziąć pod uwagę koszty wysyłki i to, że koszty mogą być niemałe. Można też poszukać serwisu w większych miastach. Jeśli napiszesz do którego z większych miast masz najbliżej pewnie ktoś z lepiej zorientowany lokalnie klubowiczów poradzi jakiś dobry serwis. Niestety bez obejrzenia go nikt nie jest wstanie stwierdzić przyczyn.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

zajrzyj delikatnie w miejsce gdzie wchodzi bateria i zobacz w jakim stanie sa styki
    przeczyść styki w baterii

to jedyne co mi się nasuwa jak to nie pomoże to serwis