Odp: E-P1 vs EPM-1 vs E-520
Jeżeli współczynnik kasa/fun/obrazek ma znaczenie to może E-PL1 na początek z kitem bądź m.zd 14-150? Aparat ciągle dostępny, taniutki teraz...
e-p1 z naleśnikiem lub e-pm1 z kitem w tej samej cenie. który?
---------- Post dodany o 15:05 ---------- Poprzedni post był o 15:03 ----------
DO E-P1 jest jeszcze wizjer VF-1. Cena zestawu: 1000 PLN. Opłacalne chyba... Choć E-PM1 ficzerowo bogatszy, lepszy AF i HD. to jest ta sama matryca?
Jeśli jest kasa bierz E-PM1, ta sama matryca co w E-P3 i E-PL3.
Szybszy AF, dioda wspomagająca, filmy HD
Kasa ta sama, aczkolwiek szkło gorsze, bo tu nie naleśnior tylko 14-42. Ale na pbase widzę że z tymi stałkami piękny obraz generuje, zaiste.... Mam nadzieję, że wizjer będzie można podpiąc do tego?
Akurat ten naleśnik jest taki sobie, obrazek zauważalnie lepszy z nowszego aparatu, mającego też inne walory, o których wspomniał Marek. Ale skoro Ci się podoba zestaw E-P1 to za tę kasę z pewnością da wiele frajdy...
Jednak skłaniałbym się ku lepszemu korpusowi, przejrzałem trochę zdjęć z tego pancake i nie powalają. Fajnie za to wygląda 20mm 1.7, widzę że Panasonica. No to chyba decyzja bmoże być tylko jedna... Dzięki panowie.
EP1 z 17mm dla mnie super zestaw. Fajna puszka (niestety bez możliwości podpięcia elektronicznego wizjera) , naleśnik, który nadaje "kieszonkowości" i jest jednak jaśniejszy od kita.
Cytat:
Zamieszczone przez
psl
EP1 z 17mm dla mnie super zestaw. Fajna puszka (niestety bez możliwości podpięcia elektronicznego wizjera) , naleśnik, który nadaje "kieszonkowości" i jest jednak jaśniejszy od kita.
Z powodów o których sam piszesz EP1 nie powinna być brana pod uwage , EPM-1 jest okrojona o kółko i ruchomy ekran wersją EPL-3 , współpracuje za to z wizjerami lub lampą i ma AF jak w penach trzecich
---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
psl
Nad zaletami 17 nie warto się rozwodzić - są dwa inne lepsze kity 20 i 14 od Panasonica ze wskazaniem na pierwszy z nich.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nad zaletami 17 nie warto się rozwodzić - są dwa inne lepsze kity 20 i 14 od Panasonica ze wskazaniem na pierwszy z nich.
Ale autor postawił konkretne pytanie. I odnosząc się do niego nic nie pisałem o 20, 14, 45, 75, 12 czy co tam jeszcze jest.