Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: E-P1 vs EPM-1 vs E-520

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-P1 vs EPM-1 vs E-520

Panowie, szybkie pytanie. W tej samej mniej więcej cenie można zakupić sprzęt widoczny w temacie. Ep1 jest w zestawie z naleśnikiem 17mm, E-520 z 14-42 oraz 40-150, natomiast E-PM1 z 14-42 II R. Cena podobna. Gdzie będzie najlepszy fun i jakiść obrazowania? Poza tym zależy mi na podpięciu jakiegoś słoika na m42 za pomocą przejściówki i żeby to światło zmierzyło i jeszcze ewentualnie ostrość potwierdziło... Nie bawiłem się nigdy olympusem, ale czytam, że społeczność podobna do pentaksiarzy, którą to markę bardo sobie cenię za szkła, ergonomię oraz zgodność wsteczną. Poradzcie proszę, bo na urlop trzeba jechać.

Dzięki.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Odp: E-P1 vs EPM-1 vs E-520

Jeżeli współczynnik kasa/fun/obrazek ma znaczenie to może E-PL1 na początek z kitem bądź m.zd 14-150? Aparat ciągle dostępny, taniutki teraz...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

e-p1 z naleśnikiem lub e-pm1 z kitem w tej samej cenie. który?

---------- Post dodany o 15:05 ---------- Poprzedni post był o 15:03 ----------

DO E-P1 jest jeszcze wizjer VF-1. Cena zestawu: 1000 PLN. Opłacalne chyba... Choć E-PM1 ficzerowo bogatszy, lepszy AF i HD. to jest ta sama matryca?

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Jeśli jest kasa bierz E-PM1, ta sama matryca co w E-P3 i E-PL3.
    Szybszy AF, dioda wspomagająca, filmy HD
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Kasa ta sama, aczkolwiek szkło gorsze, bo tu nie naleśnior tylko 14-42. Ale na pbase widzę że z tymi stałkami piękny obraz generuje, zaiste.... Mam nadzieję, że wizjer będzie można podpiąc do tego?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Akurat ten naleśnik jest taki sobie, obrazek zauważalnie lepszy z nowszego aparatu, mającego też inne walory, o których wspomniał Marek. Ale skoro Ci się podoba zestaw E-P1 to za tę kasę z pewnością da wiele frajdy...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jednak skłaniałbym się ku lepszemu korpusowi, przejrzałem trochę zdjęć z tego pancake i nie powalają. Fajnie za to wygląda 20mm 1.7, widzę że Panasonica. No to chyba decyzja bmoże być tylko jedna... Dzięki panowie.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

EP1 z 17mm dla mnie super zestaw. Fajna puszka (niestety bez możliwości podpięcia elektronicznego wizjera) , naleśnik, który nadaje "kieszonkowości" i jest jednak jaśniejszy od kita.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    EP1 z 17mm dla mnie super zestaw. Fajna puszka (niestety bez możliwości podpięcia elektronicznego wizjera) , naleśnik, który nadaje "kieszonkowości" i jest jednak jaśniejszy od kita.
    Z powodów o których sam piszesz EP1 nie powinna być brana pod uwage , EPM-1 jest okrojona o kółko i ruchomy ekran wersją EPL-3 , współpracuje za to z wizjerami lub lampą i ma AF jak w penach trzecich

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Nad zaletami 17 nie warto się rozwodzić - są dwa inne lepsze kity 20 i 14 od Panasonica ze wskazaniem na pierwszy z nich.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta

Nad zaletami 17 nie warto się rozwodzić - są dwa inne lepsze kity 20 i 14 od Panasonica ze wskazaniem na pierwszy z nich.
    Ale autor postawił konkretne pytanie. I odnosząc się do niego nic nie pisałem o 20, 14, 45, 75, 12 czy co tam jeszcze jest.

Uprawnienia umieszczania postów