Re: Czy warto kupić E-400?
Cytat:
Zamieszczone przez ka_thy
Czego się obawiam:
- szumy (ale chyba dobrze kombinuję, że szumy i tak będa mniejsze niż w kompakcie)
- słaba wbudowana lampa (planuję dokupić zewnętrzną, ale na razie muszę na nią uzbierać, więc musi mi wystarczyć wbudowana)
- wielkość plików - boję się, że będą się zapisywac wieczność unieruchamiając mi aparat w
najbardziej potrzebnym momencie - tak mam w dotychczasowym kompakcie.
E-400 kosztuje w MM 2099, w Fotojokerze, dziś 2088. Czy to dobra cena? Jaka jest szansa, że E-400 jeszcze stanieje?
Najwazniejsze jest abys to Ty byla zadowolona z aparatu, a nie MY! Szumami sie nie przejmuj - jezeli nie bedziesz robila zdjec tylko w nocy architkturze etc. to ten problem dla Ciebie nie istnieje. A jezeli tak to mozesz sie z nim uporac odszumiajac zdjecie w specjalnym programie. Nawet drozsze puchy konkurencji szumia, wiec sie nie martw.
Skoro chcesz w przyszlosci dokupic lampe to ten problem takze wydaje sie bezpodstawny :) Fakt, ze na poczatku bez lampy moze byc ciezko szczegolnie wewnatrz domu, ale przeciez kazda pucha posiada taka sama beznadziejna wbudowana lampe.
Co do szybkosci, jak juz ktos slusznie zauwazyl - to jest lustro i posiada wlasny bufor. Nie uswiadczysz czegos takiego jak dlugie sekundy zapisywania sie zdjec - no chyba, ze bedziesz caly czas trzymala jak oszalala palec na spuscie. Szybka karta + bufor i bedzie w porzadku.