Witam.Kupiłem ostatnio filtr polaryzacyjny Hoya i mam teraz problem z założeniem na niego osłony poniewaz nie ma on tak jak było to w filtrze UV zewnętrznego gwintu.Proszę o podpowiedz jak z wyjść z tego problemu. Z góry dzięki
Wersja do druku
Witam.Kupiłem ostatnio filtr polaryzacyjny Hoya i mam teraz problem z założeniem na niego osłony poniewaz nie ma on tak jak było to w filtrze UV zewnętrznego gwintu.Proszę o podpowiedz jak z wyjść z tego problemu. Z góry dzięki
W polaryzacyjnym musisz kręcić, by uzyskać, odpowiedni efekt, zatem musisz się pogoidzić z tym, że osłonki nie założysz. Też tak mam.
powinno pasować :
http://www.allegro.pl/item188036605_...per_58_mm.html
pzdr
W teorii oslonke zalozysz, poniewaz montowana ona jest na obiektywie, a nie na filtrze [moze Ci o dekielek chodzilo...?]. A w praktyce jw. ;)
proste jak drut: kupiłeś filtr nieprzelotowy a powinieneś zakupić przelotowy...
używam MARUMI CPL WPC Slim i można założyć na niego oryginalny dekielek.
Trzeba bylo pomyslec zanim zakupiles bez gwinta zewnetrznego - przydaje sie on w wielu sytuacjach.
Dzięki za podpowiedzi i faktycznie chodzi mi o dekielek a nie jak pisałem o osłonę
Byłem na tej stronie i jestem chyba zainteresowany tym rozwiązaniem ale czy aby napewno pasuje ten dekielek na ten filtr, i jak on sie sprawuje praktycznieCytat:
Zamieszczone przez tomek s
dzięki za podpowiedz
pzdr.