Witam.Kupiłem ostatnio filtr polaryzacyjny Hoya i mam teraz problem z założeniem na niego osłony poniewaz nie ma on tak jak było to w filtrze UV zewnętrznego gwintu.Proszę o podpowiedz jak z wyjść z tego problemu. Z góry dzięki
Witam.Kupiłem ostatnio filtr polaryzacyjny Hoya i mam teraz problem z założeniem na niego osłony poniewaz nie ma on tak jak było to w filtrze UV zewnętrznego gwintu.Proszę o podpowiedz jak z wyjść z tego problemu. Z góry dzięki
farnek
W polaryzacyjnym musisz kręcić, by uzyskać, odpowiedni efekt, zatem musisz się pogoidzić z tym, że osłonki nie założysz. Też tak mam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
powinno pasować :
http://www.allegro.pl/item188036605_...per_58_mm.html
pzdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
W teorii oslonke zalozysz, poniewaz montowana ona jest na obiektywie, a nie na filtrze [moze Ci o dekielek chodzilo...?]. A w praktyce jw.![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
proste jak drut: kupiłeś filtr nieprzelotowy a powinieneś zakupić przelotowy...
używam MARUMI CPL WPC Slim i można założyć na niego oryginalny dekielek.
Trzeba bylo pomyslec zanim zakupiles bez gwinta zewnetrznego - przydaje sie on w wielu sytuacjach.
Dzięki za podpowiedzi i faktycznie chodzi mi o dekielek a nie jak pisałem o osłonę
farnek
Byłem na tej stronie i jestem chyba zainteresowany tym rozwiązaniem ale czy aby napewno pasuje ten dekielek na ten filtr, i jak on sie sprawuje praktycznieZamieszczone przez tomek s
dzięki za podpowiedz
pzdr.
farnek