Cześć
Zrobiło się ładnie - dzisiaj lato - jutro kto wie, może znowu zima - takie czasy nastały ;) , tak więc zamieszczam kilka zdjęć "wodnych".
Pozdrawiam
1)
2)
3)
4)
5)
Wersja do druku
Cześć
Zrobiło się ładnie - dzisiaj lato - jutro kto wie, może znowu zima - takie czasy nastały ;) , tak więc zamieszczam kilka zdjęć "wodnych".
Pozdrawiam
1)
2)
3)
4)
5)
bardzo przyjemna seria :)
najbardziej podobaja mi sie 1 i 3
swietny ten las wraz z cieniami
szkoda tylko nieba, ale wiem jak ciezko o to
pozdrawiam
Ładnie, ładnie. Ładnie wyrysowane co pewnie po części dzieło obiektywu. Najbardziej mi się podoba 1. Szkoda, że na drugim drzewa lewe wychodzi przez róg zdjęcia.
Witam
Dzięki za odwiedziny
Zdjęcia z dnia dzisiejszego:
Za tymi drzewami mieści się moje stanowisko, w tym roku jeszcze nie łowiłem ;)
6)
Ta łódź raczej nie popłynie:
7)
Brakuje czapli ;)
8)
Sztuczne jezioro Melimonka:
9)
Staw w lesie - dzisiaj go odkryłem, chociaż wydaje mi się, że byłem tu w dzieciństwie
8)
Pzdr
6) Fajne kolorki. Chyba aparat Ci nieco w bok uciekl.
7) Bardzo fajnie. Lodz moglaby byc nieco bardziej doswietlona.
8) Czapli brak ale jest kaczka :) Fakt, cos temu zdjeciu brakuje.
9) Widoczek jak widoczek.
10) Znow wydaje mi sie, ze krzywe...
john100, takie mam uwagi do ostatniej serii:
6-kolorki calkiem przyjemne, ale chyba troche leci w lewo.
7-jak juz ktos pisal, miejsce fajne, ale niewykorzystane. Nie tylko ze wzgledu na swiatlo, ale na to, ze cale zdjecie wyraznie leci w lewo. Szkoda, ze nie zadbales o prosty horyzont podczas robienia zdjecia, bo gdyby teraz chciec prostowac w programie, to bardzo duzo musialbys wykadrowac. Wroc tam jak bedzie lepsze swiatlo, ze statywem i przynies piekna fotke :)
8-znow leci, tym razem w prawo. Ponadto brakuje ostrosci na badylu, jest gdzies dalej ta ostrosc.
9 i ostatni staw - najbardziej mi sie podobaja, ze wzgledu na spokoj, jaki od nich bije. Problem w tym, ze... sa krzywe :/ Na 9 bardzo ladne odbicia w wodzie, troche trzciny w LD dobrze domyka kadr, niebo nieprzepalone. Ogolnie calkiem dobre, ale ciutek krzywe.
Uwazaj na te krzywe kadry, a twoje zdjecia baaaardzo duzo zyskaja!
Pzdr i zycze duzo udanych fotek, bo widze, ze miejsca do ladnych pejzazykow masz niedaleko :)
Jak już pisano uwżaj na krzywe kadry. Może pójdź gdzieś se statywem, porób zdjęcia z nim i bez niego. potem porównaj, rób tak aż wyczujesz kiedy masz dobrze ustawiony aparat.
Najbardziej mi sie podoba siódemka. Piękne jezioro a obok "mniej piękna" łódź. Prawdziwa polska rzeczywistość.
Witam
Dziękuję za oceny.
Powiem Wam, że nie myślałem o krzywiznach - inaczej, mam z tym jakiś problem:
po pierwsze - rzadko przeszkadzają mi krzywizny w fotografiach - piszę ogólnie o innych autorach zdjęć.
po drugie - nie potrzebuję statywu żeby zrobić proste zdjęcie, ukształtowanie terenu, drzewa, linia brzegowa powoduje, że tracę orientację i bardziej staram się o proste drzewa niż inne rzeczy - tak bynajmniej mi się teraz wydaje ;) Postaram się zwracać na to większą uwagę i dbałość.
Teraz czeka mnie tydzień pracy - więc mało będzie czasu na wypad w plener, jednak jak będzie okazja zabiorę statyw. :)
Serdecznie pozdrawiam
Wez wez ten statyw :-) bo zdjecia milo sie oglada.
Pzdr.
Zdecydowanie 6 najbardziej mi sie podoba