bardzo przyjemna seria![]()
najbardziej podobaja mi sie 1 i 3
swietny ten las wraz z cieniami
szkoda tylko nieba, ale wiem jak ciezko o to
pozdrawiam
E-M1 mk II, worek słoików, Lumix GH4 | www.ahojmedia.pl
Ładnie, ładnie. Ładnie wyrysowane co pewnie po części dzieło obiektywu. Najbardziej mi się podoba 1. Szkoda, że na drugim drzewa lewe wychodzi przez róg zdjęcia.
Witam
Dzięki za odwiedziny
Zdjęcia z dnia dzisiejszego:
Za tymi drzewami mieści się moje stanowisko, w tym roku jeszcze nie łowiłem
6)
Ta łódź raczej nie popłynie:
7)
Brakuje czapli![]()
Sztuczne jezioro Melimonka:
9)
Staw w lesie - dzisiaj go odkryłem, chociaż wydaje mi się, że byłem tu w dzieciństwie
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
6) Fajne kolorki. Chyba aparat Ci nieco w bok uciekl.
7) Bardzo fajnie. Lodz moglaby byc nieco bardziej doswietlona.
8) Czapli brak ale jest kaczka :) Fakt, cos temu zdjeciu brakuje.
9) Widoczek jak widoczek.
10) Znow wydaje mi sie, ze krzywe...
john100, takie mam uwagi do ostatniej serii:
6-kolorki calkiem przyjemne, ale chyba troche leci w lewo.
7-jak juz ktos pisal, miejsce fajne, ale niewykorzystane. Nie tylko ze wzgledu na swiatlo, ale na to, ze cale zdjecie wyraznie leci w lewo. Szkoda, ze nie zadbales o prosty horyzont podczas robienia zdjecia, bo gdyby teraz chciec prostowac w programie, to bardzo duzo musialbys wykadrowac. Wroc tam jak bedzie lepsze swiatlo, ze statywem i przynies piekna fotke
8-znow leci, tym razem w prawo. Ponadto brakuje ostrosci na badylu, jest gdzies dalej ta ostrosc.
9 i ostatni staw - najbardziej mi sie podobaja, ze wzgledu na spokoj, jaki od nich bije. Problem w tym, ze... sa krzywe :/ Na 9 bardzo ladne odbicia w wodzie, troche trzciny w LD dobrze domyka kadr, niebo nieprzepalone. Ogolnie calkiem dobre, ale ciutek krzywe.
Uwazaj na te krzywe kadry, a twoje zdjecia baaaardzo duzo zyskaja!
Pzdr i zycze duzo udanych fotek, bo widze, ze miejsca do ladnych pejzazykow masz niedaleko![]()
Jak już pisano uwżaj na krzywe kadry. Może pójdź gdzieś se statywem, porób zdjęcia z nim i bez niego. potem porównaj, rób tak aż wyczujesz kiedy masz dobrze ustawiony aparat.
Najbardziej mi sie podoba siódemka. Piękne jezioro a obok "mniej piękna" łódź. Prawdziwa polska rzeczywistość.
Witam
Dziękuję za oceny.
Powiem Wam, że nie myślałem o krzywiznach - inaczej, mam z tym jakiś problem:
po pierwsze - rzadko przeszkadzają mi krzywizny w fotografiach - piszę ogólnie o innych autorach zdjęć.
po drugie - nie potrzebuję statywu żeby zrobić proste zdjęcie, ukształtowanie terenu, drzewa, linia brzegowa powoduje, że tracę orientację i bardziej staram się o proste drzewa niż inne rzeczy - tak bynajmniej mi się teraz wydajePostaram się zwracać na to większą uwagę i dbałość.
Teraz czeka mnie tydzień pracy - więc mało będzie czasu na wypad w plener, jednak jak będzie okazja zabiorę statyw.
Serdecznie pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Wez wez ten statywbo zdjecia milo sie oglada.
Pzdr.
Zdecydowanie 6 najbardziej mi sie podoba
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski