c-750 lampa fl-40 czy fl-50 przyszlosciowo
1 post na forum wiec sie przywitam.
poczytalem sobie sporo o lampach itd, szkoda ze nie zagladalem tutaj wczesniej.
i pytanko czy olek c-750 z lampa fl-40 i cieszyc sie z AF slabego bo slabego ale jest.
czy moze przyszlosciowo jak za rok mi odbije kumpno jednak lustra brac juz fl-50 lub fl-36
z kolei jak mnie bedzie stac juz na jakies fajne lustro to i bedzie mnie moze stac na nowa lampa.
amatorka w pelnym wykonaniu, glownie zdjecia rodzinne itd, jakas komunia, wesele, ale nie jako glowny fotograf, to robi ktos inny i bierze kaske, chyba ze ktos sknerzy, a jak sknerzy to nie musi miec wypasu, cieszy sie z byle zdjecia, nawet z gluptaka na klisze.
duzo tego bylo wiec w skrocie, da sie zyc bez AF czy nie ?
Re: c-750 lampa fl-40 czy fl-50 przyszlosciowo
Cytat:
Zamieszczone przez caymer
1 post na forum wiec sie przywitam.
poczytalem sobie sporo o lampach itd, szkoda ze nie zagladalem tutaj wczesniej.
i pytanko czy olek c-750 z lampa fl-40 i cieszyc sie z AF slabego bo slabego ale jest.
czy moze przyszlosciowo jak za rok mi odbije kumpno jednak lustra brac juz fl-50 lub fl-36
z kolei jak mnie bedzie stac juz na jakies fajne lustro to i bedzie mnie moze stac na nowa lampa.
amatorka w pelnym wykonaniu, glownie zdjecia rodzinne itd, jakas komunia, wesele, ale nie jako glowny fotograf, to robi ktos inny i bierze kaske, chyba ze ktos sknerzy, a jak sknerzy to nie musi miec wypasu, cieszy sie z byle zdjecia, nawet z gluptaka na klisze.
duzo tego bylo wiec w skrocie, da sie zyc bez AF czy nie ?
Jeżeli stać Cię na Fl-50 bierz ją jeżeli nie, bierz Fl-36. Fl-40 to stary model i nie warto wydawać na niego pieniędzy. Wydatek na lustro w chwili obecnej wcale nie jest taki duży, więc jeżeli zostanie Ci pieniędzy dokupisz jakiś obiektyw bo lampę będziesz już miała :)
Pozdrawiam
Re: c-750 lampa fl-40 czy fl-50 przyszlosciowo
caymer
Czy dobrze zrozumiałem - jeszcze nie masz C-750?
Jeśli tak to odradzam, głównie ze względu na C-750 - to stary model i pewnie lada chwila wysiądzie mu bateria podtrzymująca ustawienia.
Co do FL-50 lub FL-36 to warto w to wchodzić jeśli jesteś absolutnie pewny że będziesz kupował lustrzankę Olympusa.
Inaczej będziesz miał zabawę w sprzedawanie.
Tak, wspomaganie AF na C-750 + FL-40 działa i nieraz pomaga. Ale IMHO nie na tyle żeby być czynnikiem rozstrzygającym w decyzji.
Pozdr!