Moja pierwsza "auciana" sesja, na luzie bez gazu :grin:
Zdjęcie nr. 5 oberwało, już za "f22", więc proszę nie poruszać tej jakże drażliwej kwestii :wink: :grin:
Wersja do druku
Moja pierwsza "auciana" sesja, na luzie bez gazu :grin:
Zdjęcie nr. 5 oberwało, już za "f22", więc proszę nie poruszać tej jakże drażliwej kwestii :wink: :grin:
Nie wiem...jakoś nie leży mi ta sesja. Kompletnie nie leży. A już piszę dlaczego. Wszystko jest takie ostre. Nie ma wyznaczonych punktów GO, gdzie oko miałoby się skupić. No dobra, w 2 jest wyznaczona, ale dziwnie wyznaczona.
Oczywiście moja opinią nie musisz się sugerować, ja też się dopiero uczę, eksperymentuję, mnie zarzucają za małą GO, także wiesz ; )) A na portretach się zbytnio nie znam...
MZ powinnaś używać mniejszej GO, fotografować przy mniej ostrym świetle. Może o zachodzie słońca...cudne światło, dałoby piękny klimat, taki jaki chciałaś uzyskać : )
Także ogniskowa! 12mm...przy portretach...no mnie to nie pasuje. Dłuższa ogniskowa ładnie rozmywa tło i wszystko wygląda inaczej : )
Po obejrzeniu Twojej galerii stwierdzam, że eksperymentujesz, bo niektóre Twoje prace są bardzo fajne! : )
Powodzenia życzę, czekam na kolejne prace. Z tej wrzutki to jedynie 4 jest MZ nawet niezła. Choć i tu światło mi nie leży...
Pozdrawiam, Ola : )
Trzy pierwsze trochę lecą w prawo.
;)
Na temat technikaliów i GO na pewno napiszą mądrzy koledzy. Z mojej strony powiem, że sesja ma potencjał i namiastkę klimatu (2. 3. 4. 6.) ale to coś, o czym mamy nie pisać tworzy ogólny chaos. Ciutkę więcej skupiłabym się na Twoim miejscu na wizażu/stylizacji - widzę tu normalną dziewczynę, niezbyt oldskulową ;)
Weź luknij do galerii naszego kolegi dka - ma on na koncie kilka sesji pinupowych, może nie do końca to co chciałaś pokazać ale na pewno warto obejrzeć w celach szkoleniowych :)
Mnie sie podoba najbardziej pierwsze i przedostatnie. Choc to przedostatnie to widzialbym w poziomym kadrze. Co do ogniskowej 12mm - w tych 2 przypadkach uzasadniona, buduje obraz, charakterystyczne znieksztalcenie.. miodzio. Duza GO tez jest OK. Tyle ode mnie. Nawet to ostre swiatlo.. wg. mnie sie idealnie sklada w jedno wraz z tematem zdjec.. modelka i ostry hothatch tu to wszystko gra ludzie! Ale tylko na pierwszym i przedostatnim. Reszta do kosza :twisted:
Czekam na wiecej "ostrych" sesji :)
T.
Wizaż/stylizacja to juz nie moja działka niestety, sesja była na szybko i bez zobowiązań (może oprócz winka), więc gdzie tu trudnić stylistkę :grin:
Thomasso chyba zrozumiał moje przesłanie z "ostroscia" :wink:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
To jeszcze 3 z tej sesji:
Nie mówię o zatrudnianiu stylistki. Masz na tyle wyobraźni, że skoro masz pomysł na samą sesję, to na wygląd modelki też możesz mieć wpływ :)
Z drugiej pierwsze fajne ale Golfik ma za malo z przodu, znaczy ten.. dusi sie :)
Klucze - noga - hatch - tu cos trza pokropwac, bo mi to w ogole nie lezy...
Nie wiem czy w tym akurat przypadku mega GO nie bylaby wlasciwa? Tak zeby auto bylo widoczne dobrze? :roll: Ten cien na nodze tez tak nie za "bałdzo", sama noga tez jakos tak mi sie nie widzi. Zrobilbym to tak by wiecej modelki bylo widac jednak - biodro, pas, talia no i fura ostra. To co pokazalas mialoby sens jakby do tych kluczy byl jakis brelok z napisem VW albo co.
Co do trzeciego to chwilowo nie wiem... :P
T.
a ja bym widzial ostatnie zdjecie z pierwszej wrzutki w BW ,cos jak z filmow tarantino :) ... nie jest zle pozatym tylko ta GO :) ale to juz wiesz z tego co widze :) pozdrawiam ...
klucz-noga, noga-klucz, mialam spory dylemat jak zrealizowac ten pomysl, jak widac poleglam...choc z noga i biodrem tez mam kombinacje...:idea:
Mi f22 tutaj nie przeszkadza, uważam że dodaje charakteru tym zdjęciom. Nie wszystkie ujęcia są ok, modelka powinna patrzeć bardziej do przodu (pisano o tym w galerii), zbyt ucieka od obiektywu. Pomysł z kluczem fajny, wykonanie niestety nie. Nawet gdyby cienia na nodze nie było to tą noga taka znikąd jest. Zdecydowanie kawałek jej właścicielki by się przydał. No i w tym zdjęciu by się jednak mniejsza go przydała. Kluczyk w go a w tle golfik. Ale na tyle by nie był tylko białą plamą:)
No i moim skromnym amatorskim zdaniem to tylko kolor tutaj. Przeróbka tych fot na BW to profanacja! To nie do wszystkich fot pasuje!
Wyklikane z mobilka