Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: oldschool baby...:)

| OlyJedi Awatar kasiulap
    Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

oldschool baby...:)

Moja pierwsza "auciana" sesja, na luzie bez gazu
    Zdjęcie nr. 5 oberwało, już za "f22", więc proszę nie poruszać tej jakże drażliwej kwestii

Cancan...

| OlyJedi Awatar Subtelly
    Mieszka w
    Radomsko
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nie wiem...jakoś nie leży mi ta sesja. Kompletnie nie leży. A już piszę dlaczego. Wszystko jest takie ostre. Nie ma wyznaczonych punktów GO, gdzie oko miałoby się skupić. No dobra, w 2 jest wyznaczona, ale dziwnie wyznaczona.
    Oczywiście moja opinią nie musisz się sugerować, ja też się dopiero uczę, eksperymentuję, mnie zarzucają za małą GO, także wiesz ; )) A na portretach się zbytnio nie znam...
    MZ powinnaś używać mniejszej GO, fotografować przy mniej ostrym świetle. Może o zachodzie słońca...cudne światło, dałoby piękny klimat, taki jaki chciałaś uzyskać : )
    Także ogniskowa! 12mm...przy portretach...no mnie to nie pasuje. Dłuższa ogniskowa ładnie rozmywa tło i wszystko wygląda inaczej : )
    Po obejrzeniu Twojej galerii stwierdzam, że eksperymentujesz, bo niektóre Twoje prace są bardzo fajne! : )
    Powodzenia życzę, czekam na kolejne prace. Z tej wrzutki to jedynie 4 jest MZ nawet niezła. Choć i tu światło mi nie leży...
    Pozdrawiam, Ola : )
    Olympus E-400. 17-latka z zamiłowaniem do fotografii.
    Mój wątek
    Zapraszam!!! : )))

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Trzy pierwsze trochę lecą w prawo.

Na temat technikaliów i GO na pewno napiszą mądrzy koledzy. Z mojej strony powiem, że sesja ma potencjał i namiastkę klimatu (2. 3. 4. 6.) ale to coś, o czym mamy nie pisać tworzy ogólny chaos. Ciutkę więcej skupiłabym się na Twoim miejscu na wizażu/stylizacji - widzę tu normalną dziewczynę, niezbyt oldskulową
    Weź luknij do galerii naszego kolegi dka - ma on na koncie kilka sesji pinupowych, może nie do końca to co chciałaś pokazać ale na pewno warto obejrzeć w celach szkoleniowych

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Mnie sie podoba najbardziej pierwsze i przedostatnie. Choc to przedostatnie to widzialbym w poziomym kadrze. Co do ogniskowej 12mm - w tych 2 przypadkach uzasadniona, buduje obraz, charakterystyczne znieksztalcenie.. miodzio. Duza GO tez jest OK. Tyle ode mnie. Nawet to ostre swiatlo.. wg. mnie sie idealnie sklada w jedno wraz z tematem zdjec.. modelka i ostry hothatch tu to wszystko gra ludzie! Ale tylko na pierwszym i przedostatnim. Reszta do kosza
    Czekam na wiecej "ostrych" sesji

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Wizaż/stylizacja to juz nie moja działka niestety, sesja była na szybko i bez zobowiązań (może oprócz winka), więc gdzie tu trudnić stylistkę
    Thomasso chyba zrozumiał moje przesłanie z "ostroscia"
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    To jeszcze 3 z tej sesji:

Ostatnio edytowane przez kasiulap ; 9.07.10 o 20:43 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Cancan...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Nie mówię o zatrudnianiu stylistki. Masz na tyle wyobraźni, że skoro masz pomysł na samą sesję, to na wygląd modelki też możesz mieć wpływ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Z drugiej pierwsze fajne ale Golfik ma za malo z przodu, znaczy ten.. dusi sie
    Klucze - noga - hatch - tu cos trza pokropwac, bo mi to w ogole nie lezy...
    Nie wiem czy w tym akurat przypadku mega GO nie bylaby wlasciwa? Tak zeby auto bylo widoczne dobrze? Ten cien na nodze tez tak nie za "bałdzo", sama noga tez jakos tak mi sie nie widzi. Zrobilbym to tak by wiecej modelki bylo widac jednak - biodro, pas, talia no i fura ostra. To co pokazalas mialoby sens jakby do tych kluczy byl jakis brelok z napisem VW albo co.
    Co do trzeciego to chwilowo nie wiem... :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    a ja bym widzial ostatnie zdjecie z pierwszej wrzutki w BW ,cos jak z filmow tarantino ... nie jest zle pozatym tylko ta GO ale to juz wiesz z tego co widze pozdrawiam ...
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    klucz-noga, noga-klucz, mialam spory dylemat jak zrealizowac ten pomysl, jak widac poleglam...choc z noga i biodrem tez mam kombinacje...
    Cancan...

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Mi f22 tutaj nie przeszkadza, uważam że dodaje charakteru tym zdjęciom. Nie wszystkie ujęcia są ok, modelka powinna patrzeć bardziej do przodu (pisano o tym w galerii), zbyt ucieka od obiektywu. Pomysł z kluczem fajny, wykonanie niestety nie. Nawet gdyby cienia na nodze nie było to tą noga taka znikąd jest. Zdecydowanie kawałek jej właścicielki by się przydał. No i w tym zdjęciu by się jednak mniejsza go przydała. Kluczyk w go a w tle golfik. Ale na tyle by nie był tylko białą plamą
    No i moim skromnym amatorskim zdaniem to tylko kolor tutaj. Przeróbka tych fot na BW to profanacja! To nie do wszystkich fot pasuje!
    Wyklikane z mobilka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów