"Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???"
Witajcie ponownie :lol:
Skoro przeczytałem "obstrukcje" to może mi ktośik opowiedzieć jak wygląda sprawada z odtwarzaniem filmików na innym programie jak Quick Time????
Mi nic innego nie otwiera. poza nim.
Dalej.
Czy ktoś kiedyś porównywał Olympusa filmiki z np Canonem.
Ja kręciłem ostatnio o 18 czyli już w pól mroku. Fatalnie to wyglądało.
Aparat kompletnie się gubił.
W domu przy sztucznym świetle jak coś gorzej oświetlonne podobny efekt!!
Po odtwarzaniu zauważyłem, że okienko jest malutkie. Choć 640x320 kręce. Porównując do Canona S30.
Opisze to:
Olek okienko np. 7cmx5cm a Canon 12cmx 8cm. (to przykładowe wymiary!!!)
Canonem kręciłem krótkie 30sek filmiki na sylwestra. (ogólnie z tego potem robie film ze zdięć i nakreconych krótkich filmików)
Czy każdy ma tak ciemny obraz na swoim Olympusie??
Czy tylko otważać można Quick Timem??
Czy istniej jakaś lepsza lub gorsza (np HQ i SHQ) rozdzielczość przy 640x320??
Teraz 2 sprawa.
Jak wasz Olek sprawia się podczas robiena zdięć z lampą nocą??
Mój zmierzy czas i światło, ustawi się zaświeci się "błyskawica" i zielona plamka. Ja wduszam do końca....
A aparat myśli myśłi i myśli, następinei pstryka.....
Dawno obiekt już uciekł z kadru a tu taka niespodzianka.
Zastanwiam, się czy nie winą są np słabsze baterie. Bo moje już z 5 dni nie łądowałem a chyba zarobiłem z 200 fotek i kilka filmików!!!
Czy podobnye przypadki Wam się zdażają??
Re: "Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???&qu
Cytat:
Zamieszczone przez mjr
Witajcie ponownie :lol:
Skoro przeczytałem "obstrukcje" to może mi ktośik opowiedzieć jak wygląda sprawada z odtwarzaniem filmików na innym programie jak Quick Time????
W sumie to tylko tym porogramem możesz odtwarzac pliki *.mov,
ale i też są plug-iny do winampa które poznalaja na odtwarzanie tego formatu. Btw tylko po co, Quick Time jest ładny i szybki.
Cytat:
Zamieszczone przez mjr
Dalej.
Czy ktoś kiedyś porównywał Olympusa filmiki z np Canonem.
Ja kręciłem ostatnio o 18 czyli już w pól mroku. Fatalnie to wyglądało.
Aparat kompletnie się gubił.
W domu przy sztucznym świetle jak coś gorzej oświetlonne podobny efekt!!
Po odtwarzaniu zauważyłem, że okienko jest malutkie. Choć 640x320 kręce. Porównując do Canona S30.
Opisze to:
Olek okienko np. 7cmx5cm a Canon 12cmx 8cm. (to przykładowe wymiary!!!)
Canonem kręciłem krótkie 30sek filmiki na sylwestra. (ogólnie z tego potem robie film ze zdięć i nakreconych krótkich filmików)
Czy każdy ma tak ciemny obraz na swoim Olympusie??
Czy tylko otważać można Quick Timem??
Czy istniej jakaś lepsza lub gorsza (np HQ i SHQ) rozdzielczość przy 640x320??
Z tego co wiem [może ty masz inną serie olympusów c-750]
to olek obsługuje max 320x240 [jak właczyłeś w olku 640x320, to napisz jak to zrobiles, chetnie spóbuje :wink: ]
320x240 to bardzo mało i nie spodzewaj sie super jakości, jak dla mnie to taki dodatek do olympusa, bo jego głownym zadaniem jest robienie dobrych fotek [i mysle ze sie z tego wywiazuje].
Ciemno jest mysle dlatego [choc moze sie myle] z tego powodu ze aparat jao kamerka pracuje na najnizszej wartosci ISO. Poza tym przy ruchu niezby szybko łapie ostrosc.
Cytat:
Zamieszczone przez mjr
Teraz 2 sprawa.
Jak wasz Olek sprawia się podczas robiena zdięć z lampą nocą??
Mój zmierzy czas i światło, ustawi się zaświeci się "błyskawica" i zielona plamka. Ja wduszam do końca....
A aparat myśli myśłi i myśli, następinei pstryka.....
Dawno obiekt już uciekł z kadru a tu taka niespodzianka.
Zastanwiam, się czy nie winą są np słabsze baterie. Bo moje już z 5 dni nie łądowałem a chyba zarobiłem z 200 fotek i kilka filmików!!!
Czy podobnye przypadki Wam się zdażają??
tu ci nie pomoge nie mialem takich problemów, choc [ i tu tez moge sie mylic] moze to byc spowodowane ustawianiem ostrosci przez aparat [przy automatyczym focusie] który ustawia go na podstawie bodaze kontarstu.. jezeli w obiektywie masz ciemno to, to aparat głopieje bo nic nie ma w kadrze, dopoki nie walnie fleszem.
Re: "Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???&qu
Cytat:
Zamieszczone przez mjr
na dobrą sprawę to trzymasz w dłoni Aparat Fotograficzny a nie kamerę. Ja osobiście filmów nie robie bo to zbędny bajer - a szczególnie z takimi parametrami jakimi umożliwia aparat. Do filmów jakby nie było służy kamera cyfrowa najlepiej. Co do samego formatu .mov - otwiera go również subedit - świetny i na dodatek darmowy odtwarzacz filmów.