Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: "Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???"

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

"Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???"

Witajcie ponownie

Skoro przeczytałem "obstrukcje" to może mi ktośik opowiedzieć jak wygląda sprawada z odtwarzaniem filmików na innym programie jak Quick Time????
    Mi nic innego nie otwiera. poza nim.

Dalej.

Czy ktoś kiedyś porównywał Olympusa filmiki z np Canonem.
    Ja kręciłem ostatnio o 18 czyli już w pól mroku. Fatalnie to wyglądało.
    Aparat kompletnie się gubił.
    W domu przy sztucznym świetle jak coś gorzej oświetlonne podobny efekt!!

Po odtwarzaniu zauważyłem, że okienko jest malutkie. Choć 640x320 kręce. Porównując do Canona S30.
    Opisze to:
    Olek okienko np. 7cmx5cm a Canon 12cmx 8cm. (to przykładowe wymiary!!!)
    Canonem kręciłem krótkie 30sek filmiki na sylwestra. (ogólnie z tego potem robie film ze zdięć i nakreconych krótkich filmików)

Czy każdy ma tak ciemny obraz na swoim Olympusie??
    Czy tylko otważać można Quick Timem??
    Czy istniej jakaś lepsza lub gorsza (np HQ i SHQ) rozdzielczość przy 640x320??

Teraz 2 sprawa.

Jak wasz Olek sprawia się podczas robiena zdięć z lampą nocą??
    Mój zmierzy czas i światło, ustawi się zaświeci się "błyskawica" i zielona plamka. Ja wduszam do końca....
    A aparat myśli myśłi i myśli, następinei pstryka.....
    Dawno obiekt już uciekł z kadru a tu taka niespodzianka.
    Zastanwiam, się czy nie winą są np słabsze baterie. Bo moje już z 5 dni nie łądowałem a chyba zarobiłem z 200 fotek i kilka filmików!!!

Czy podobnye przypadki Wam się zdażają??
    Krzysiek 3-miasto

Awatar k2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: "Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???&qu

Cytat Zamieszczone przez mjr
    Witajcie ponownie

Skoro przeczytałem "obstrukcje" to może mi ktośik opowiedzieć jak wygląda sprawada z odtwarzaniem filmików na innym programie jak Quick Time????
    W sumie to tylko tym porogramem możesz odtwarzac pliki *.mov,
    ale i też są plug-iny do winampa które poznalaja na odtwarzanie tego formatu. Btw tylko po co, Quick Time jest ładny i szybki.
    Dalej.

Czy ktoś kiedyś porównywał Olympusa filmiki z np Canonem.
    Ja kręciłem ostatnio o 18 czyli już w pól mroku. Fatalnie to wyglądało.
    Aparat kompletnie się gubił.
    W domu przy sztucznym świetle jak coś gorzej oświetlonne podobny efekt!!

Po odtwarzaniu zauważyłem, że okienko jest malutkie. Choć 640x320 kręce. Porównując do Canona S30.
    Opisze to:
    Olek okienko np. 7cmx5cm a Canon 12cmx 8cm. (to przykładowe wymiary!!!)
    Canonem kręciłem krótkie 30sek filmiki na sylwestra. (ogólnie z tego potem robie film ze zdięć i nakreconych krótkich filmików)

Czy każdy ma tak ciemny obraz na swoim Olympusie??
    Czy tylko otważać można Quick Timem??
    Czy istniej jakaś lepsza lub gorsza (np HQ i SHQ) rozdzielczość przy 640x320??
    Z tego co wiem [może ty masz inną serie olympusów c-750]
    to olek obsługuje max 320x240 [jak właczyłeś w olku 640x320, to napisz jak to zrobiles, chetnie spóbuje ]
    320x240 to bardzo mało i nie spodzewaj sie super jakości, jak dla mnie to taki dodatek do olympusa, bo jego głownym zadaniem jest robienie dobrych fotek [i mysle ze sie z tego wywiazuje].
    Ciemno jest mysle dlatego [choc moze sie myle] z tego powodu ze aparat jao kamerka pracuje na najnizszej wartosci ISO. Poza tym przy ruchu niezby szybko łapie ostrosc.

Teraz 2 sprawa.

Jak wasz Olek sprawia się podczas robiena zdięć z lampą nocą??
    Mój zmierzy czas i światło, ustawi się zaświeci się "błyskawica" i zielona plamka. Ja wduszam do końca....
    A aparat myśli myśłi i myśli, następinei pstryka.....
    Dawno obiekt już uciekł z kadru a tu taka niespodzianka.
    Zastanwiam, się czy nie winą są np słabsze baterie. Bo moje już z 5 dni nie łądowałem a chyba zarobiłem z 200 fotek i kilka filmików!!!

Czy podobnye przypadki Wam się zdażają??
    tu ci nie pomoge nie mialem takich problemów, choc [ i tu tez moge sie mylic] moze to byc spowodowane ustawianiem ostrosci przez aparat [przy automatyczym focusie] który ustawia go na podstawie bodaze kontarstu.. jezeli w obiektywie masz ciemno to, to aparat głopieje bo nic nie ma w kadrze, dopoki nie walnie fleszem.

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Re: "Quick Time i *.mov !!! Kto porównywał fimiki???&qu

na dobrą sprawę to trzymasz w dłoni Aparat Fotograficzny a nie kamerę. Ja osobiście filmów nie robie bo to zbędny bajer - a szczególnie z takimi parametrami jakimi umożliwia aparat. Do filmów jakby nie było służy kamera cyfrowa najlepiej. Co do samego formatu .mov - otwiera go również subedit - świetny i na dodatek darmowy odtwarzacz filmów.
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    moim zdaniem filmy w aparatach to tania podpucha, i zbedny gadzet , jak chcesz filmy kup kamere- z tym sie zgadzam w 100% ( bo jezeli cos jest do kilku rzeczy to zazwyczaj cos jest na nizszym poziomie) , do odtwarzania filmow ja urzywam VLC media player (Video LAn niekiedy nazywany) - rewelacja wcina wszystkie pliki multimedialne jezeli chodzi o filmy, oraz strumienie z netu, oraz z lokalizacji url
    Pozdr
    kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Przepraszm...

Chodziło mi oczywiście o 320x240 !!!!!!!!!!!

A 640x320 (marzy mi się)
    Jest dostępne np w A70. i to co czytałemw 770 z nawet 30 klatkami na sek. !!!!

Teraz dalej.

Szkoda, że niem jakmoja Minolta Dynax przed błysku. Mianowićie mierzy w nocy odległość i itp za pomoca kilku błyśnięć. nic więcej nie potrzba. Ma się pełen wyraźny obraz po zrobieniu fotki.

oki to poszukam po neprogramików i spróbuje nimi sprawdzić czy jakość odtwarzania się poprawiła.

Dzięki.
    Krzysiek 3-miasto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeśli chcesz to napisz mi na maila bluczek@tlen.pl , wyśle ci program do konwersji filmów do formatu avi