Witam
Czy ktoś z forumowiczów przesiadał się z hybryd serii Minolta Ax na lustrzanki Olympusa. Jak się ma ergonomia obu modeli do siebie.
Wersja do druku
Witam
Czy ktoś z forumowiczów przesiadał się z hybryd serii Minolta Ax na lustrzanki Olympusa. Jak się ma ergonomia obu modeli do siebie.
Myślę, że nie powinieneś mieć kłopotów z przyzwyczajeniem się do szybszego AF, mniejszych szumów i zmieniania obiketywów ;)
Będziesz oczarowany nowym aparatem i jego możliwościami. Ja co prawda przeskoczyłem z c-7070 na e-330 ale w Twoim przypadku będzie podobnie.
Pozdrawiam
Moj kolega ma A200, jak focilem Z5 i dlugo sie nie musialem przywyczajac do E330. Troszke to zajmuje, ale E330 dysponuje naprawde swietna ergonomia i latwo sie przywyczaic i wszystko znalezc. Nie masz sie czego obawiac :) Ergonomia E330 jest duzo lepsza od A200 (sprawdzalem, aczkolwiek foce E330 wiec jestem do niego przywyczajony).
Pzdr
suchar nie masz racji
A1 ma dwa kółka nastawcze, zaawansowaną gałkologię - wszystko co potrzebne jest dostępne z obudowy. ja pstrykam A1.
Raczej E-330 nie dorównuje A1 czy A2 ergonomią. Z A200 może być różnie bo to lekko wykastrowany model.
E330 nie miałem go w łapach, piszę tylko to co mi się wydaje po przejrzeniu instrukcji.
Czemu nie mam racji? Pisze o ergonomii E330 i A200 z ktorym mialem doczynienia. Co to sie nie zgadza, skoro odpowiadasz o A1? A1 nie mam i nie mialem w rekach, wiec sie o nim nie wypowiadalem. Napisalem o A200, bo pomyslalem, ze Ci to moze jakos pomoze. I powtorze: E330 ma lepsza ergonomie od A200.
Pzdr
jasne, wybacz zagalopowanie :oops: ,Cytat:
Zamieszczone przez suchar
pisałeś o A200, ja myślałem o A1.
Autor tematu IMHO powinien pobrać instrukcję, przeczytać, i udać się do sklepu na macankę, no chyba że znajdzie w swojej okolicy jakiegoś posiadacza który da zobaczyć co i jak.
Dopisane:
Dołączę się do pytania
A1 ma AS, który działa, załóżmy że dla czasu równego1/20sec, f 3,5 iso 100, i ogniskowej równej 100mm jestem w stanie zrobić ostre foto.
Czy uda mi się coś takiego za pomocą E-330, tzn, jeśli zamiast AS będę podnosił ISO, zakładając że robię krótkim kitem na samym końcu przy otwartej na maksa dziurze.
Niestety nie potrafię sobie tego (iso 100, 1/20 i f3,5) przeliczyć na ilość światła EV by odnieść to do E330 wyższego iso i kita, oczywiście chodzi o foto bez statywu, z ręki.
Nie ma sprawy, wazne by bylo wszystko jasne.
Macando przede wszystkim ;)
Mysle, ze da sie zrobic. Zaraz zrobie zdjecie na dlugim koncu kita 14-45, maksymalnie duzej dziurze i czasie 1/20s, a ISO ustawie tak, by zdjatko bylo dobrze naswietlone i wrzuce efekt.
Pzdr
Oczywiście, że uda wystarczy już ISO 400.Cytat:
Zamieszczone przez konopia
To jestem w kropce. Czy jest może na forum ktoś z okolic Mielca kto posiada Olka co by mi udostępnił w celu pomacania :) .Wydaje się ze jednak bez tego się jednak nie obejdzie. Minolte A1 kupiłem w ślepo zdając się na opinie na forach i nie żałowałem - ale tutaj jednak mam małe wątpliwości.Cytat:
Zamieszczone przez konopia