Witam,
Szanowne grono forumowiczów chciałbym prosic o ocenę zdjęci które będę dodawał wiem, że daleko mi do was ale zaczynam swoją przygodę z Olym.
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
Szanowne grono forumowiczów chciałbym prosic o ocenę zdjęci które będę dodawał wiem, że daleko mi do was ale zaczynam swoją przygodę z Olym.
pozdrawiam
Niestety nie bardzo przede wszystkim nie ostro, znaczy nie wiem gdzie ostrość i za wielkie do prezentacji. Ale kombinuj dalej. Badyle na górze tez nie poprawiają odbioru.
Do tego krzaczki na górze nie fajne.
A obetnij te krzaczki troche i jakos suwaki poprzestawiaj.
Przy papierosku tak mi sie widzi:wink: jak w Sydney z lewej strony.
Mirku co za wkładkę masz do tych papierochów? :) JA też chcę takie wizje...
o ile z pierwszego da się jeszcze coś wykrzesić to drugie podło na kolana po całości....ostrość poszła w las na obydwu fotografiach .
Pierwsza fotka do odratowania na wiele sposobów :)
Ale zachecam do dalszych prób:)
Oto jak ja bym zmienił fotografie...może się spodoba
Witaj.
Mirek dał Ci bardzo dobrą podpowiedź - jeśli już nie wyszło z kompozycją kadru podczas focenia,zawsze można poprawic nieco softem.Zdjęcia z aparatu to tylko połowa sukcesu - druga do obróbka.
Nocne zdjęcia nie wychodzą najciekawiej gdy jest już ciemno - zupełnie innego nastroju nabierają,kiedy widoczne jest jeszcze niebo.
Najważniejsze - poczytaj o kompozycji,to naprawdę nie trudna sztuka a bardzo pomaga.Zdjęciom. :)
Pozdrawiam.
dzięki serdeczne za wskazówki postaram się skorzystac. kornik50000 i Mirek54 dziękuję za pkazanie co można zrobic z fotką programem.
co do drugiego zdjecia miałem tylko stałkę 50/1,8 i jeszcze nie wyczułem kiedy jest prawidłowa ostrosc.
Zdjęcia można powiedzieć dobre na start. Jednakże dużo musisz popracować nad kompozycją i kadrowaniem, nie tylko podczas robienia zdjęcia ale też przy wspomnianej wcześniej obróbce.
Teraz goń na miasto pyknąć następne fotki i zobaczymy czy będzie coś lepiej.
Dobrze zacząłeś ale nie do końca poradziłeś sobie technicznie. Za głębokie wody na początek.
Te efekty to PS tylko czy jakieś bardziej proste programiki potrafią?