Witam,
Szanowne grono forumowiczów chciałbym prosic o ocenę zdjęci które będę dodawał wiem, że daleko mi do was ale zaczynam swoją przygodę z Olym.
pozdrawiam
Witam,
Szanowne grono forumowiczów chciałbym prosic o ocenę zdjęci które będę dodawał wiem, że daleko mi do was ale zaczynam swoją przygodę z Olym.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez valkar ; 8.03.10 o 21:30
Niestety nie bardzo przede wszystkim nie ostro, znaczy nie wiem gdzie ostrość i za wielkie do prezentacji. Ale kombinuj dalej. Badyle na górze tez nie poprawiają odbioru.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Do tego krzaczki na górze nie fajne.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
A obetnij te krzaczki troche i jakos suwaki poprzestawiaj.
Przy papierosku tak mi sie widzijak w Sydney z lewej strony.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirku co za wkładkę masz do tych papierochów?JA też chcę takie wizje...
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
o ile z pierwszego da się jeszcze coś wykrzesić to drugie podło na kolana po całości....ostrość poszła w las na obydwu fotografiach .
Pierwsza fotka do odratowania na wiele sposobów![]()
Ale zachecam do dalszych prób
Oto jak ja bym zmienił fotografie...może się spodoba
E-510 14-42 , helios 58/2
Pentax k10d , torba szkieł , błyski i inne graty
.................................................. ..
Nie ważne jaki masz pędzel, ważne jak nim malujesz.
Witaj.
Mirek dał Ci bardzo dobrą podpowiedź - jeśli już nie wyszło z kompozycją kadru podczas focenia,zawsze można poprawic nieco softem.Zdjęcia z aparatu to tylko połowa sukcesu - druga do obróbka.
Nocne zdjęcia nie wychodzą najciekawiej gdy jest już ciemno - zupełnie innego nastroju nabierają,kiedy widoczne jest jeszcze niebo.
Najważniejsze - poczytaj o kompozycji,to naprawdę nie trudna sztuka a bardzo pomaga.Zdjęciom.
Pozdrawiam.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
dzięki serdeczne za wskazówki postaram się skorzystac. kornik50000 i Mirek54 dziękuję za pkazanie co można zrobic z fotką programem.
co do drugiego zdjecia miałem tylko stałkę 50/1,8 i jeszcze nie wyczułem kiedy jest prawidłowa ostrosc.
Ostatnio edytowane przez valkar ; 8.03.10 o 23:50
Zdjęcia można powiedzieć dobre na start. Jednakże dużo musisz popracować nad kompozycją i kadrowaniem, nie tylko podczas robienia zdjęcia ale też przy wspomnianej wcześniej obróbce.
Teraz goń na miasto pyknąć następne fotki i zobaczymy czy będzie coś lepiej.
Dobrze zacząłeś ale nie do końca poradziłeś sobie technicznie. Za głębokie wody na początek.
Te efekty to PS tylko czy jakieś bardziej proste programiki potrafią?
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233