1. Dwa z setki wodospadów parku Plitvickie Jeziora
Wersja do druku
1. Dwa z setki wodospadów parku Plitvickie Jeziora
Wydaje mi się, że jednak trochę przesadziłeś. Lubię klimaty wodospadów w długim czasie naświetlania, ale tutaj w tej mnogości wody wyszło to trochę sztucznie. Szczególnie pierwszy plan.
Piotr Grześ - przesadziłem z czasem naświetlania? Jest zbyt długi?
Mi sie podoba, i to cholernie :)
widzialem z tego miejsca fotki u znajomych.... jest tam przepieknie. To co ty pokazales to nic innego jak poPSucie rzeczywistosci... nie podoba mi sie!
Tak mi się wydaje, żeby uzyskać ten efekt, trzeba długiego czasu. Niemniej zdjecie jest fajne, ale jakoś nie przekonuje mnie do końca. Tak sobie subiektywnie gadam.
Beniu, thx.
P. Grześ - jasne, interesują mnieprzede wszystkim subiektywne oceny, dzięki za wizytę :-).
Jeronimo - a co tu było PSute? Praktycznie nic. Gdybym zrobił ten kadr naświetlająć "średnio" - tył byłby przepalony, a I plan niedoświetlony. Naświetlając na wodospad na I planie II plan jest przejarany (i odwrotnie).
Ja tylko poszerzyłem rozp. tonalną matrycy olka Photomatrixem - i to całe PSucie. Rozumiem, że efekt może ci się nie podobać - ale nie pisz że zdjęcie jest poPSute bo nie jest. :razz:
zdjecie jest poPSute... przedobrzony HDR przy pomocy wtyczki/fitra do PS'a IMHO ;)
Jeronimo - co to znaczy "przedobrzony HDR"?
eeee.. dla mnie super. hadeeryzacja wykonana ze smakiem i bez przekroczenia granicy przyjemnej ogladalnosci. nawet sie do niej nie zblizyles. wcale nie widac. jest centralnie zaje#iscie. wodospady sprawiaja ze nie fotografuje sie ich normalnie, tylko "troche dluzej" :)
gratulacje!