1. Dwa z setki wodospadów parku Plitvickie Jeziora
1. Dwa z setki wodospadów parku Plitvickie Jeziora
Wydaje mi się, że jednak trochę przesadziłeś. Lubię klimaty wodospadów w długim czasie naświetlania, ale tutaj w tej mnogości wody wyszło to trochę sztucznie. Szczególnie pierwszy plan.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Piotr Grześ - przesadziłem z czasem naświetlania? Jest zbyt długi?
Mi sie podoba, i to cholernie![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
widzialem z tego miejsca fotki u znajomych.... jest tam przepieknie. To co ty pokazales to nic innego jak poPSucie rzeczywistosci... nie podoba mi sie!
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Tak mi się wydaje, żeby uzyskać ten efekt, trzeba długiego czasu. Niemniej zdjecie jest fajne, ale jakoś nie przekonuje mnie do końca. Tak sobie subiektywnie gadam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Beniu, thx.
P. Grześ - jasne, interesują mnieprzede wszystkim subiektywne oceny, dzięki za wizytę.
Jeronimo - a co tu było PSute? Praktycznie nic. Gdybym zrobił ten kadr naświetlająć "średnio" - tył byłby przepalony, a I plan niedoświetlony. Naświetlając na wodospad na I planie II plan jest przejarany (i odwrotnie).
Ja tylko poszerzyłem rozp. tonalną matrycy olka Photomatrixem - i to całe PSucie. Rozumiem, że efekt może ci się nie podobać - ale nie pisz że zdjęcie jest poPSute bo nie jest.![]()
zdjecie jest poPSute... przedobrzony HDR przy pomocy wtyczki/fitra do PS'a IMHO![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jeronimo - co to znaczy "przedobrzony HDR"?
eeee.. dla mnie super. hadeeryzacja wykonana ze smakiem i bez przekroczenia granicy przyjemnej ogladalnosci. nawet sie do niej nie zblizyles. wcale nie widac. jest centralnie zaje#iscie. wodospady sprawiaja ze nie fotografuje sie ich normalnie, tylko "troche dluzej"
gratulacje!