ostrość na wszystkie 3 pola w E-1
Witam,
krótkie pytanie bo w instrukcji nie mogłem się doczytać jak to jest od strony technicznej: CZy w trybie wyboru AF ustawionym na wszystkie 3 pola w E-1 "złapanie ostrości" następuje w momencie kiedy złapie ją którykolwiek z nich czy też muszą ją potwierdzić wszystkie 3 punkty? To ostanie wydaje się trochę niemożliwe bo przecież mogą w kadrze być ( i przewaznie są ) obiekty w różnych odległościach od aparatu a znajdujące się w polach widzenia AF.
Nie wiem czy nie zagmatwałem ale chyba da się zrozumieć ten bełkot.
Re: ostrość na wszystkie 3 pola w E-1
Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Witam,
krótkie pytanie bo w instrukcji nie mogłem się doczytać jak to jest od strony technicznej: CZy w trybie wyboru AF ustawionym na wszystkie 3 pola w E-1 "złapanie ostrości" następuje w momencie kiedy złapie ją którykolwiek z nich czy też muszą ją potwierdzić wszystkie 3 punkty? To ostanie wydaje się trochę niemożliwe bo przecież mogą w kadrze być ( i przewaznie są ) obiekty w różnych odległościach od aparatu a znajdujące się w polach widzenia AF.
Nie wiem czy nie zagmatwałem ale chyba da się zrozumieć ten bełkot.
Ustawiane jest na najbardziej latwy do ustawienia punkt czyli najbardziej kontrastowy, albo ten do ktorego zmiana odleglosci w objektywie jest najmniejsza, ogolnie ten automat do dziadostwo bo nie wiadomo na co utsawia ostrosc, gdyby bylo jakies podswietlenie na matowce to ok. Wiem wiem na dole zapala sie punkt na ktorym sie ostrosc ustawila.....