Książe i ŻEBRAK ...porównanie
Tytuł trochę prowokacyjny , ale wpadł mi dziś w lapy ostatni numer mojej ulbionej makulatury ( Fotokurier) i jest ciekawe porównanie Canona 20D i OLY E500 za dobrze oly nie wypadł, co prawda w szczegółowości rejestracji zdeklasował canona 46 linni do 37 w canonie . No ale rzecz sie miała z kitowymi szkłami. Dalej to by już była calkowita porażka gdyby nie to że 20 D kosztuje dokladnie 2 razy tyle !!!!! naprawdę warto przeczytać
a TY Blady koniecznie !!!
porównanie Canona 20D i Olka E500
tak sie zastanawiam czy ten post pasuje do E-System
moze napisz cos wiecej lub wrzuc screeny...
Re: Książe i ŻEBRAK ...porównanie
Cytat:
Zamieszczone przez robin102
Tytuł trochę prowokacyjny , ale wpadł mi dziś w lapy ostatni numer mojej ulbionej makulatury ( Fotokurier) i jest ciekawe porównanie Canona 20D i OLY E500 za dobrze oly nie wypadł (...)
Ty, robin102, a nie porównywali tam Volvo z Cinquecento? To też mógłby być ciekawy test.
Czemu ma służyć porównanie konsumenckiego aparatu z (pół)profesjonalnym sprzętem?
Cytat:
...ciekawe porównanie Canona 20D i OLY E500 za dobrze oly nie wypadł, co prawda w szczegółowości rejestracji zdeklasował canona 46 linni do 37 w canonie...
Właśnie dzisiaj przed chwilką wpadła mi w ręce ta gazetka w kiosku. Nie miałem już kaski na zakup ani zbyt dużo czasu żeby przeczytać cały test. Rzuciłem tylo okiem na końcowy wynik i chyba wcale nie było tak źle. O ile dobrze pamiętam Olek miał 4,97/5 a Canon 5/5. Tak się zastanawiam czy te 0,3 pkt różnicy to aż 0,3 czy tylko 0,3. Mnie się chyba wydaje że tylko, patrząc chociażby na cenę aparatów.
ps. Ten tytuł robin102 to faktycznie wymyśliłe :lol:.
Jutro polecę po gazetkę i spokojnie poczytam.
Cytat:
Tytuł trochę prowokacyjny , ale wpadł mi dziś w lapy ostatni numer mojej ulbionej makulatury ( Fotokurier) i jest ciekawe porównanie Canona 20D i OLY E500 za dobrze oly nie wypadł, co prawda w szczegółowości rejestracji zdeklasował canona 46 linni do 37 w canonie . No ale rzecz sie miała z kitowymi szkłami. Dalej to by już była calkowita porażka gdyby nie to że 20 D kosztuje dokladnie 2 razy tyle !!!!! naprawdę warto przeczytać
a TY Blady koniecznie !!!
Nie rozumiem Robinie? To w e500 nie mozna wymienic obiektywu? Kitowiec wklejony jest na stale?
Jaka to by byla porazka gdyby tak 35-100/2 wpakowac do e500?
Albo chociaz 50/2. Nawet taki 14-54.
Nie znam artykulu i nie porownywalem Canona do Olka ale czasem sie zastanawiam nad ... .
czesc.ch.