Proszę o ocenę:
1.
2.
Wersja do druku
luc4s,
Podobają mi się wszystkie trzy, jednak najlepsze według mnie to zdjęcie nr 1. Taki motyw na oprawiony poster a la IKEA. :) Swietnie uchwycony moment kiedy to zupełnie zatarła się linia granicy wody w naczyniu.
Na drugim troche przeszkadza mi zaciemnienie widoczne z lewej strony, zwłaszcza w dolnym rogu, natomiast uwagę przyciąga bąbel powietrza.
Ogólnie zdjęcia bardzo ciekawe, niebanalne.
bardzo lubie takie klimaty! wszytkie fotki mi sie podobaja... kiedys planowalem zrobic cos podobnego ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac :P
pozdrawiam
a ja sie dalej męcze z 1/320 na krótszym czasie nie mam szans na dobre naświetlenie, a 1/320 to deczko za długi czasik na kropelki :(
podziwiam realizacje, bo kiedyś próbowałem ale z bardzo miernym skutkiem. No i tutaj zaleta E-1 - odpada obawa przed zachlapaniem...
Nie znalazłem wyraźnego faworyta zdjęciowego i mi też wszystkie się podobają - każde ujęcie ma swoje zalety.
luc4s, a nie możesz zwiększyć ISO? wtedy będziesz mógł użyć krótszych czasów....Cytat:
a ja sie dalej męcze z 1/320 na krótszym czasie nie mam szans na dobre naświetlenie, a 1/320 to deczko za długi czasik na kropelki
pozdrawiam
a robisz z tele, kitem, a moze jakis mieszek + FL-36 czy jak? wiem ze glupie pytanie ale nigdy nie robilem takich fotek i nawet o tym nie czytalem :oops:
blady problem polega na czym innym, przy krótszych czasach nie ma synchronizacji z lampami studyjnymi i na fotkach poprostu widać migawkę.
Jeronimo E1 + 14-54 do tego dwie lampy studyjne, jedna na białe tło, druga na naczynie z wodą.[/b]
ostatnie dwie kapitalne, chociaż poprzednie (z naciskiem na pierwszą) też mi się podobają. może kiedyś spróbuję tego rodzaju fotek. zawsze mi się podobały kropelki.
A próbowałeś ze stałym reflektorem i np tylko fL-36?
Moim zdaniem 1/320 wcale nie przeszkadza i taki czas daje rade kropelkom :)
Fajne te zdjęcia. Bardzo chlapie się aparat podczas takiej sesji?
pozdro,
blady