Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
luc4s,
Podobają mi się wszystkie trzy, jednak najlepsze według mnie to zdjęcie nr 1. Taki motyw na oprawiony poster a la IKEA.Swietnie uchwycony moment kiedy to zupełnie zatarła się linia granicy wody w naczyniu.
Na drugim troche przeszkadza mi zaciemnienie widoczne z lewej strony, zwłaszcza w dolnym rogu, natomiast uwagę przyciąga bąbel powietrza.
Ogólnie zdjęcia bardzo ciekawe, niebanalne.
E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2
bardzo lubie takie klimaty! wszytkie fotki mi sie podobaja... kiedys planowalem zrobic cos podobnego ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac :P
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
a ja sie dalej męcze z 1/320 na krótszym czasie nie mam szans na dobre naświetlenie, a 1/320 to deczko za długi czasik na kropelki![]()
podziwiam realizacje, bo kiedyś próbowałem ale z bardzo miernym skutkiem. No i tutaj zaleta E-1 - odpada obawa przed zachlapaniem...
Nie znalazłem wyraźnego faworyta zdjęciowego i mi też wszystkie się podobają - każde ujęcie ma swoje zalety.
luc4s, a nie możesz zwiększyć ISO? wtedy będziesz mógł użyć krótszych czasów....a ja sie dalej męcze z 1/320 na krótszym czasie nie mam szans na dobre naświetlenie, a 1/320 to deczko za długi czasik na kropelki
pozdrawiam
a robisz z tele, kitem, a moze jakis mieszek + FL-36 czy jak? wiem ze glupie pytanie ale nigdy nie robilem takich fotek i nawet o tym nie czytalem![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jeronimo E1 + 14-54 do tego dwie lampy studyjne, jedna na białe tło, druga na naczynie z wodą.[/b]
ostatnie dwie kapitalne, chociaż poprzednie (z naciskiem na pierwszą) też mi się podobają. może kiedyś spróbuję tego rodzaju fotek. zawsze mi się podobały kropelki.
A próbowałeś ze stałym reflektorem i np tylko fL-36?
Moim zdaniem 1/320 wcale nie przeszkadza i taki czas daje rade kropelkom
Fajne te zdjęcia. Bardzo chlapie się aparat podczas takiej sesji?
pozdro,
blady