-
Osłona LCD dla E500
Witam, mam od wczoraj E500 !! :D i przy całej jego "ergonomiczności" już mam obawy o całość LCD. I nie chodzi o maskowanie, tylko o to, że guziki, zamki błyskawiczne i całe inne potencjalne "uzbrojenie" może szybko przerobić LCD w siatkę dyfrakcyjną ! :( . Kto może coś poradzić (temat podobny jak Kanciatego do E300) ale jednak nie to samo. Nie bardzo sobie wyobrażam klejenie do korpusu folii czy czegoś innego ???!!
Liczę naWasze doświadczenie !
-
Ja nakleiłem folię taką jak się na palmtopach daje i jest ok.
Pewno trochę przepłaciłem bo kupiłem 12 sztuk w Vobisie za 29,90 zł
Jak na razie chyba nic innego nie pozostaje :D
-
Osłona LCD dla E500
Dzięki Mati. Ala jaka to folia (nie spotkałem się), samoprzylepna czy jakoś się przykleja ? A jak samoprzylepna, to czy nie zniszczy warstw ochronnych displey'a ? Przepraszam, może to proste pytania, ale jak już przerobiłeś temat, to napisz. Z góry dziękuję :D
-
To jest folia ochronna samoprzylepna, jej przeznaczeniem jest chronić w palmtopach dotykowy ekran przed długopisem w moim przypadku zdaje egzamin świetnie.
Trzeba uwarzać w trakcie naklejania aby nie powstały pęcherzyki powietrza - mi się tak za pierwszym razem zrobiłe i musiałem się jej pozbyć, wyczyści monitor i było OK. Za drugim razem poszło jak po maśle.
Powodzenia
Możesz też poszukać na www.allegro w dziale aparaty i folie ochronne, ale tam niby tylko 10 zł ale sztuk też tylko trzy, za to omija Cię zabawa skalpelem w przycinanie na wymiar.
-
-
Dzięki Mati, dzięki Karool. Chyba najpierw spróbuję tej bezklejowej (rozumiem, że to folia adhezyjna?), bo coś sie boję "interakcji" między klejem a filtrem na LCD. Dziekuję za linka do Allegro. :D :D A swoją drogą, to trochę dziwny brak żadnego zabezpieczenia tak dużego ekranu w takim aparacie, przecież (pomijąc juz guziki, zamki itd.) nawet przykładając oko do muszli, własnym nochalem go natłuszczam ! :?
Ale jak rozumiem, to nie tylko moja wątpliwość.
-
Ja juz zamówiłem tą folię i też jestem ciekaw jak się będzie sprawdzała.
A z braku zabezpieczenia w sumie wcale się nie dziwię - redukcja kosztów :-/
Poza tym chyba żadna amatorska lustrzanka nie ma takiej opcji ... ot kolejny sztuczny podział na aparaty amatorskie i pro i kolejne opcja w cenniku serwisu :(
Pozdr.
R.
-
Ja też już kupiłem na Allegro (rozmawiałem z gościem i twierdzi, że ta folia wytrzymuje znacznie dłużej niz te, z którymi się czasem kupuje aparat czy telefon - zobaczymy 8) ) i czekam. Przed tą E-500 -tką uzytkowałem przez prawie 2 lata Olka C750 UZ, który ma przecież znacznie mniejszy monitor a już gdzieś po 2 tygodniach zauważyłem, że stracił cnotę. Z jednej strony uważam, że aparat jest do robienia zdjęć a nie do pieszczenia ale z drugiej strony trochę szkoda :?
Pozdrawiam
Witek
-
Już w paru aparatach swoich i znajomych przyklejałem folie ZORIN kupione na allegro. Muszę przyznać ,że sa rewelacyjne tylko ,trzeba dojsc do wprawy w przyklejaniu po 3 sztukach wiadomo co i jak he he he
-
Ty mnie Robin 102 nie pisz: he he he, ty mnie pisz co trzeba zrobić (Zorin nie Zorin - każdy ma swoich znajomych!) !!! A ja się zapytowywuje jak dojśc do wprawy jak ja mam tylko 6 folii, co one idą ale jeszcze nie doszły ?? I nie ma to-tamto !! :x Ja jestem niezwykle spokojny człowiek a jak mnie nie wyjdzie racja, to ja kupuje nowy aparat :evil: Ja sie pytam spokojnie i po ludzku (ja nawet stawiam piwo - dużo piw) ty mnie Robin wytłumacz co ja robię źle a ja będę szczęśliwy :? i ty przeżyjesz !!
Ja pozdrawiam moich Braci Starszych W Wiedzy
i czekam na naukę ! :twisted:
Z wyrazami szacunku
Witek 8) 8)