Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Osłona LCD dla E500

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Osłona LCD dla E500

Witam, mam od wczoraj E500 !! i przy całej jego "ergonomiczności" już mam obawy o całość LCD. I nie chodzi o maskowanie, tylko o to, że guziki, zamki błyskawiczne i całe inne potencjalne "uzbrojenie" może szybko przerobić LCD w siatkę dyfrakcyjną ! . Kto może coś poradzić (temat podobny jak Kanciatego do E300) ale jednak nie to samo. Nie bardzo sobie wyobrażam klejenie do korpusu folii czy czegoś innego ???!!
    Liczę naWasze doświadczenie !
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja nakleiłem folię taką jak się na palmtopach daje i jest ok.
    Pewno trochę przepłaciłem bo kupiłem 12 sztuk w Vobisie za 29,90 zł
    Jak na razie chyba nic innego nie pozostaje
    E-30 14-54, E-500 14-45 i 40-150 + 50_f1:8 manual + FL-36R + SanDisk Extreme 8GB + B&W UV MRC

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Osłona LCD dla E500

Dzięki Mati. Ala jaka to folia (nie spotkałem się), samoprzylepna czy jakoś się przykleja ? A jak samoprzylepna, to czy nie zniszczy warstw ochronnych displey'a ? Przepraszam, może to proste pytania, ale jak już przerobiłeś temat, to napisz. Z góry dziękuję
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To jest folia ochronna samoprzylepna, jej przeznaczeniem jest chronić w palmtopach dotykowy ekran przed długopisem w moim przypadku zdaje egzamin świetnie.
    Trzeba uwarzać w trakcie naklejania aby nie powstały pęcherzyki powietrza - mi się tak za pierwszym razem zrobiłe i musiałem się jej pozbyć, wyczyści monitor i było OK. Za drugim razem poszło jak po maśle.
    Powodzenia
    Możesz też poszukać na www.allegro w dziale aparaty i folie ochronne, ale tam niby tylko 10 zł ale sztuk też tylko trzy, za to omija Cię zabawa skalpelem w przycinanie na wymiar.
    E-30 14-54, E-500 14-45 i 40-150 + 50_f1:8 manual + FL-36R + SanDisk Extreme 8GB + B&W UV MRC

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    polecam folie BEZKLEJOWE od tego zawodnika:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1820311

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki Mati, dzięki Karool. Chyba najpierw spróbuję tej bezklejowej (rozumiem, że to folia adhezyjna?), bo coś sie boję "interakcji" między klejem a filtrem na LCD. Dziekuję za linka do Allegro. A swoją drogą, to trochę dziwny brak żadnego zabezpieczenia tak dużego ekranu w takim aparacie, przecież (pomijąc juz guziki, zamki itd.) nawet przykładając oko do muszli, własnym nochalem go natłuszczam !
    Ale jak rozumiem, to nie tylko moja wątpliwość.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ja juz zamówiłem tą folię i też jestem ciekaw jak się będzie sprawdzała.
    A z braku zabezpieczenia w sumie wcale się nie dziwię - redukcja kosztów :-/
    Poza tym chyba żadna amatorska lustrzanka nie ma takiej opcji ... ot kolejny sztuczny podział na aparaty amatorskie i pro i kolejne opcja w cenniku serwisu

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja też już kupiłem na Allegro (rozmawiałem z gościem i twierdzi, że ta folia wytrzymuje znacznie dłużej niz te, z którymi się czasem kupuje aparat czy telefon - zobaczymy ) i czekam. Przed tą E-500 -tką uzytkowałem przez prawie 2 lata Olka C750 UZ, który ma przecież znacznie mniejszy monitor a już gdzieś po 2 tygodniach zauważyłem, że stracił cnotę. Z jednej strony uważam, że aparat jest do robienia zdjęć a nie do pieszczenia ale z drugiej strony trochę szkoda
    Pozdrawiam
    Witek
    Pozdrawiam

robin102
    Gość
    Już w paru aparatach swoich i znajomych przyklejałem folie ZORIN kupione na allegro. Muszę przyznać ,że sa rewelacyjne tylko ,trzeba dojsc do wprawy w przyklejaniu po 3 sztukach wiadomo co i jak he he he

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ty mnie Robin 102 nie pisz: he he he, ty mnie pisz co trzeba zrobić (Zorin nie Zorin - każdy ma swoich znajomych!) !!! A ja się zapytowywuje jak dojśc do wprawy jak ja mam tylko 6 folii, co one idą ale jeszcze nie doszły ?? I nie ma to-tamto !! Ja jestem niezwykle spokojny człowiek a jak mnie nie wyjdzie racja, to ja kupuje nowy aparat Ja sie pytam spokojnie i po ludzku (ja nawet stawiam piwo - dużo piw) ty mnie Robin wytłumacz co ja robię źle a ja będę szczęśliwy i ty przeżyjesz !!
    Ja pozdrawiam moich Braci Starszych W Wiedzy
    i czekam na naukę !
    Z wyrazami szacunku
    Witek
    Pozdrawiam