-
Robię panoramę
No właśnie. Zrobiłem se cztery zdjęcia panoramiczne. Wróciłem do domu i użyłem Camedia Master do składania panoramy. Okazało si, że istnieje konieczność delikatnego wyprostowania horyzontu, oraz być może korekcji wypukłości. Zrobiłem to bez problemu, jednakże okazało się że po zapisaniu fotek CamediaMaster już ich nie rozpoznawał jako zdjęcia panoramiczne i za Boga nie chciał zestawić.
Pewno jest na to rada i moi kochani koledzy mnie pomogą?
-
-
o wlasnie.. nawet darmowa wersja lepiej sobie radzi niz ten badziew CameraMater.... IMHO ten program mozna tylko uzywac do zgrywania zdjec (cala reszta to syf)
-
ja też używa Panorama Factory. polecam szczerze
-
Podziękował. Człek stary i głupi pomyślał, że bez względu na rodzaj programu do składania panoramy itd... Ach szkoda tłumaczyć.
-
PF jst dosc droga, proponuje , nie tak komfortową, ale duzo bardziej elastyczny i kreatywny i co najważniejsze DARMOWY program do robienia panoram: http://home.no.net/dmaurer/~dersch/Index.htm
-
Photoshop tez jest drogi...hehe
-
PS jest drogi ale nie jest niezbędny....
-
zapodajcie jakiegoś linka z dobrym darmowym programem do robienia panoramy i opiszcie jak sie go instaluje.
KTO WIE JAK I CZY W OGÓLE MOŻNA ZROBIĆ PANORAMĘ W PHOTOSHOPIE (7.O CE) :?: :?: :?:
-
jako że temat istnie pozwole sobie tez cos napisac.
Mam Aparat mju 300 i chciałem zrobic zdjecie panoramiczne i co sie okazało ze faktycznie ten darmowy program Camedia Master 4,1 to badziewie i co najgorsze jest do sciagniecia wersja pro ale za chiny nie moge wpisac kodu czyzbym musiał zapłacic za program pro??? Wiec to jakas bzdura bo skoro mam oryginalny program przy aparacie z serial number, to po co dodatkowe utrudnienia?
Ale nie o to chodzi wracając do tematu tez miałem problem ze zrobieniem panoramy w/w program jest do kichy całkiem inaczej poskładał fotki w poprzek to bardzo dziwne i naszło zdjecie na drugie.
Koledzy pomozcie jak zrobic ta panorame.