Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Robię panoramę

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Robię panoramę

No właśnie. Zrobiłem se cztery zdjęcia panoramiczne. Wróciłem do domu i użyłem Camedia Master do składania panoramy. Okazało si, że istnieje konieczność delikatnego wyprostowania horyzontu, oraz być może korekcji wypukłości. Zrobiłem to bez problemu, jednakże okazało się że po zapisaniu fotek CamediaMaster już ich nie rozpoznawał jako zdjęcia panoramiczne i za Boga nie chciał zestawić.

Pewno jest na to rada i moi kochani koledzy mnie pomogą?
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Panorama Factory np.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    o wlasnie.. nawet darmowa wersja lepiej sobie radzi niz ten badziew CameraMater.... IMHO ten program mozna tylko uzywac do zgrywania zdjec (cala reszta to syf)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja też używa Panorama Factory. polecam szczerze

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Podziękował. Człek stary i głupi pomyślał, że bez względu na rodzaj programu do składania panoramy itd... Ach szkoda tłumaczyć.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

PF jst dosc droga, proponuje , nie tak komfortową, ale duzo bardziej elastyczny i kreatywny i co najważniejsze DARMOWY program do robienia panoram: http://home.no.net/dmaurer/~dersch/Index.htm

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Photoshop tez jest drogi...hehe
    Nikon D50 + Olek c-500

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zapodajcie jakiegoś linka z dobrym darmowym programem do robienia panoramy i opiszcie jak sie go instaluje.

KTO WIE JAK I CZY W OGÓLE MOŻNA ZROBIĆ PANORAMĘ W PHOTOSHOPIE (7.O CE)

Awatar gladiator
    Mieszka w
    ZPL/ZS
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    jako że temat istnie pozwole sobie tez cos napisac.
    Mam Aparat mju 300 i chciałem zrobic zdjecie panoramiczne i co sie okazało ze faktycznie ten darmowy program Camedia Master 4,1 to badziewie i co najgorsze jest do sciagniecia wersja pro ale za chiny nie moge wpisac kodu czyzbym musiał zapłacic za program pro??? Wiec to jakas bzdura bo skoro mam oryginalny program przy aparacie z serial number, to po co dodatkowe utrudnienia?
    Ale nie o to chodzi wracając do tematu tez miałem problem ze zrobieniem panoramy w/w program jest do kichy całkiem inaczej poskładał fotki w poprzek to bardzo dziwne i naszło zdjecie na drugie.
    Koledzy pomozcie jak zrobic ta panorame.