Czy karta xD 1GB Olympus wspolpracuje z Olympusem 770?Przeczytałem,ze ta karta nie współpracuje z MPEG4.Czy ma ktoś z tym jakieś doswiadczenia.Dziękuje za odpowiedż.
Wersja do druku
Czy karta xD 1GB Olympus wspolpracuje z Olympusem 770?Przeczytałem,ze ta karta nie współpracuje z MPEG4.Czy ma ktoś z tym jakieś doswiadczenia.Dziękuje za odpowiedż.
Przy zapisie MP4 z dźwiękiem na 1GB xD po około 1.5 min aparat wiesza się. Tak słyszałem już ot kilku ludzi.
Tego problemu niema z MOV, MP4 bez dźwięku i na 512MB xD.
Jeszcze zauważono - im większa karta, tym wolniejszy zapis zdjęć.
Pozdr!
O prosze! A ja mam taki problem z 750 (oczywiście pliki MOV) i z dużo mniejszą kartą. Od czego to może zależeć?Cytat:
Zamieszczone przez zdrip
aranek
750 nie działa z 1GB xD. Chyba że po wgraniu nowego firmware, którego jeszcze niema.
Może masz 512MB?
Bo ja nie mam takich problemów na 256MB.
Wiem że nie działaCytat:
Zamieszczone przez zdrip
Napisałem że na mniejszej, tylko teraz jestem w pracy i nie pamiętam czy jest to 64 fuji czy 16 olympusa (jedna z tych dwóch) Po powrocie do domu sprawdzę. Być może wystarczy sformatować i będzie ok
Przed kupnem 5060 dzowniłem do serwisu do Olympusa. Troszkę radziłem się ich w sprawie kart. Stwierdzili że w tym wypadku szybka karta niewiele da a bardzo szybka (typu x80) może spowodować wiechy aparatu bo gryzie się z wewnętrznym cache.
jazda, jazda. miałem aparat na XD (740 UZ), jak kupowałem to największe miały 256MB (i taką wtedy zakupiłem). zapowiadano wielką rewolucję, pojemności do 8GB itp. minęły 2 latka od zapowiedzi, ledwo wypocili 1GB i jeszcze są z tym jajca. no i ta cena.
dobrze, że już dawno wymiękli i w lepszych maszynach robią sloty CF...
Witam!
Ja mam c-745 UZ i właśnie zakupiłam do niego kartę xD 1 GB. Niestety, dopiero PO ZAKUPIE, gdy aparacik nie chcaił z nia współracować, doczytałam w instrukcji, że zalecają pamięci 16-256 MB. :(
No i się załamałam...
Myślicie, że da się coś zrobić, żeby razem zaczęły działać?...
I czy w Media Markt przyjmą zwrot tej karty?...
P.S. nie jestem blondynką, niestety... :(
Myślę że nie. :(Cytat:
Myślicie, że da się coś zrobić, żeby razem zaczęły działać?...
Można spróbować wymienić na 512MB.
A co mówili o Kingstonach Normal i Hi-Speed CF 1GB ?? :DCytat:
Zamieszczone przez jbator