Czy karta xD 1GB Olympus wspolpracuje z Olympusem 770?Przeczytałem,ze ta karta nie współpracuje z MPEG4.Czy ma ktoś z tym jakieś doswiadczenia.Dziękuje za odpowiedż.
Czy karta xD 1GB Olympus wspolpracuje z Olympusem 770?Przeczytałem,ze ta karta nie współpracuje z MPEG4.Czy ma ktoś z tym jakieś doswiadczenia.Dziękuje za odpowiedż.
Przy zapisie MP4 z dźwiękiem na 1GB xD po około 1.5 min aparat wiesza się. Tak słyszałem już ot kilku ludzi.
Tego problemu niema z MOV, MP4 bez dźwięku i na 512MB xD.
Jeszcze zauważono - im większa karta, tym wolniejszy zapis zdjęć.
Pozdr!
O prosze! A ja mam taki problem z 750 (oczywiście pliki MOV) i z dużo mniejszą kartą. Od czego to może zależeć?Zamieszczone przez zdrip
aranek
750 nie działa z 1GB xD. Chyba że po wgraniu nowego firmware, którego jeszcze niema.
Może masz 512MB?
Bo ja nie mam takich problemów na 256MB.
Wiem że nie działaZamieszczone przez zdrip
Napisałem że na mniejszej, tylko teraz jestem w pracy i nie pamiętam czy jest to 64 fuji czy 16 olympusa (jedna z tych dwóch) Po powrocie do domu sprawdzę. Być może wystarczy sformatować i będzie ok
Przed kupnem 5060 dzowniłem do serwisu do Olympusa. Troszkę radziłem się ich w sprawie kart. Stwierdzili że w tym wypadku szybka karta niewiele da a bardzo szybka (typu x80) może spowodować wiechy aparatu bo gryzie się z wewnętrznym cache.
Jacek
jazda, jazda. miałem aparat na XD (740 UZ), jak kupowałem to największe miały 256MB (i taką wtedy zakupiłem). zapowiadano wielką rewolucję, pojemności do 8GB itp. minęły 2 latka od zapowiedzi, ledwo wypocili 1GB i jeszcze są z tym jajca. no i ta cena.
dobrze, że już dawno wymiękli i w lepszych maszynach robią sloty CF...
Witam!
Ja mam c-745 UZ i właśnie zakupiłam do niego kartę xD 1 GB. Niestety, dopiero PO ZAKUPIE, gdy aparacik nie chcaił z nia współracować, doczytałam w instrukcji, że zalecają pamięci 16-256 MB.
No i się załamałam...
Myślicie, że da się coś zrobić, żeby razem zaczęły działać?...
I czy w Media Markt przyjmą zwrot tej karty?...
P.S. nie jestem blondynką, niestety...![]()
Myślę że nie.Myślicie, że da się coś zrobić, żeby razem zaczęły działać?...
Można spróbować wymienić na 512MB.
A co mówili o Kingstonach Normal i Hi-Speed CF 1GB ??Zamieszczone przez jbator
![]()
Grittz
suhotnik
E-510 +14-42mm +40-150mm +CF4GB