-
Olympus C 765
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie akumulatorków do tego modelu ,czy ktoś kupował i testował akumulatorki nie orginalne kupione na alegro za 50 zl jak sie sprawuja.Jak dlugo powinny trzymać przy robieniu zdjęć przez monitorek.Czy ten model aparatu rozładowuje baterie dokońca jeśli nie, to jak je rozładowac ładowarka nie posiada funkcji rozładowywania baterii .Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
-
hej!
dostalem ostatnio taki akumulatorek i bede go testowal. Poki co trzyma tak jak oryginal, pewnie zywotnosc bedzie mniejsza.
U mnie wyskakuje niebieski ekran "battery empty", czyli pewnie aku juz jest pusty.
-
Ja mam aku oryginalny Olympusa 1100 mAh i 2 zamienniki 1200 mAh kupione za 60 zl (nie kazdy, ale obie sztuki).
Trzymaja mniej wiecej tyle co oryginalny - jestem zadowolony. Chodze z trzema, jeden padnie - wymieniam i dalej cykam zdjecia bez obawy ze aku padnie, bo w razie czego jest jeszcze jeden :)
Teoretycznie nie trzeba rozladowywac bo aku sa Li-Ion, wiec bez efektu pamieci. Ja trzymam baterie w aparacie, az nie zdechnie. W wyjatkowych sytuacjach laduje nierozladowane do konca.
-
Witam, ja używam zamienników i czasowo w/g moich obserwacji szybciej zaczyna migać ikonka informująca o rozładowaniu baterii, ale dłużej można pracować od orginału na nich jeśli już miga ta ikonka. a czas ich pracy jest porównywalny z orginałami. :oops:
Pozdrawiam
Piotr - Gdańsk
Olek C-765 + tulejka + UV + statyw Velbon
-
moje obserwacje
mialem dwa dodatkowe aku 1400 z allegro
jeden z nich padl calkowicie po paru miesiacach drugi mam do tej pory (3 lata) ale trzyma coraz krocej w porownaniu z oryginalnym
-
Witam
Proponuję dać wiekszą kasę i kupic aku producenta irlandzkiego firmy Hahnel HL-12B/HL-10B 3,7V 1200mAh. Zbliżony do orginału. Pisałem w wcześniejszym temacie o bateriach do C-770. Aku sprawuje sie jak orginał.
Pozdrawiam