Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Olympus C 765

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Olympus C 765

Witam wszystkich mam pytanie odnośnie akumulatorków do tego modelu ,czy ktoś kupował i testował akumulatorki nie orginalne kupione na alegro za 50 zl jak sie sprawuja.Jak dlugo powinny trzymać przy robieniu zdjęć przez monitorek.Czy ten model aparatu rozładowuje baterie dokońca jeśli nie, to jak je rozładowac ładowarka nie posiada funkcji rozładowywania baterii .Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Awatar IT
    Mieszka w
    Rybnik/Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    hej!

dostalem ostatnio taki akumulatorek i bede go testowal. Poki co trzyma tak jak oryginal, pewnie zywotnosc bedzie mniejsza.
    U mnie wyskakuje niebieski ekran "battery empty", czyli pewnie aku juz jest pusty.
    Pozdrowienia, IT
    Olympus C-760 UltraZoom

Awatar Kregon
    Mieszka w
    Leszno/Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja mam aku oryginalny Olympusa 1100 mAh i 2 zamienniki 1200 mAh kupione za 60 zl (nie kazdy, ale obie sztuki).
    Trzymaja mniej wiecej tyle co oryginalny - jestem zadowolony. Chodze z trzema, jeden padnie - wymieniam i dalej cykam zdjecia bez obawy ze aku padnie, bo w razie czego jest jeszcze jeden

Teoretycznie nie trzeba rozladowywac bo aku sa Li-Ion, wiec bez efektu pamieci. Ja trzymam baterie w aparacie, az nie zdechnie. W wyjatkowych sytuacjach laduje nierozladowane do konca.
    Kregon
    Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
    Moje PL Foto - ZAPRASZAM

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam, ja używam zamienników i czasowo w/g moich obserwacji szybciej zaczyna migać ikonka informująca o rozładowaniu baterii, ale dłużej można pracować od orginału na nich jeśli już miga ta ikonka. a czas ich pracy jest porównywalny z orginałami.

Pozdrawiam
    Piotr - Gdańsk
    Olek C-765 + tulejka + UV + statyw Velbon

Mieszka w
    jaworzno
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    moje obserwacje
    mialem dwa dodatkowe aku 1400 z allegro
    jeden z nich padl calkowicie po paru miesiacach drugi mam do tej pory (3 lata) ale trzyma coraz krocej w porownaniu z oryginalnym

Awatar focus
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Proponuję dać wiekszą kasę i kupic aku producenta irlandzkiego firmy Hahnel HL-12B/HL-10B 3,7V 1200mAh. Zbliżony do orginału. Pisałem w wcześniejszym temacie o bateriach do C-770. Aku sprawuje sie jak orginał.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + 512xD

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów