Witam .1 listopada wybieram się wieczorem na cmentarz ( jak będzie już zupełnie ciemno ).Chciałem porobiś trochę zdjęć pomników przy oświetleniu zniczy,świec itp.Może ktoś mi powie jakie zastosować ustawienia manualne.Dziękuję i pozdrawiam
Wersja do druku
Witam .1 listopada wybieram się wieczorem na cmentarz ( jak będzie już zupełnie ciemno ).Chciałem porobiś trochę zdjęć pomników przy oświetleniu zniczy,świec itp.Może ktoś mi powie jakie zastosować ustawienia manualne.Dziękuję i pozdrawiam
No coz ja tez sprobuję co nieco popstrykac... i albo bedzie to tryb nocny albo na manualu f11 z odpowiednim czasem (jakos nie lubie priorytetow) + NR. Mam słabosc do f11 wieczorami (swiatło daje efekt gwiazdkowy) :oops:
Wydaje mi się, że przy max. przesłonie zdjęcia nocne wychodzą nieco lepiej, może przez to, że dłużej trzeba naświetlać. No i te gwiazdki :D
Pozdrawiam
to tez zalezy od pogody... bo jak bedzie bardzo wialo to trzeba bedzie zrobic f2,4 bo przy f11 to z plomieni moze byc niezla mozajka ;-)
Może wreszcie użyję filtra gwiazkowego, którego mam już chwilę a nie używałem go jeszcze. Jaką wtedy proponujecie przesłonę?
f.5.6
Ja tez mam taki zamiar wybrac sie w nocy na cmentarz... :) Ciekawe jakie beda efekty... Wam zycze udanych fotek i eksperymentow :)
Ciekawe jak powychodzi z nocnych nekropolii.
Będe miał 3 cmentarze do objechania
Pozdrawiam
Moje propozycje ustawien to f 5,6 lub cos podobnego. ISO 100. Ciekawi mnie czy ludzie sie nie beda denerwowac, jak zobacza stado szalonych paparazzi na cmentarzu ;-) Nie wiem, dla mnie bylby to lekki dyskomfort wiedzac ze przeszkadzam innym. Ale sam pomysl i efekt moze byc bardzo fajny. No i do powtorzenia najwczesniej za rok.
Jeśli nie będę tego dnia pracować, to też wybiorę się porobić fotki z obydwiema maszynami.