Witam .1 listopada wybieram się wieczorem na cmentarz ( jak będzie już zupełnie ciemno ).Chciałem porobiś trochę zdjęć pomników przy oświetleniu zniczy,świec itp.Może ktoś mi powie jakie zastosować ustawienia manualne.Dziękuję i pozdrawiam
Witam .1 listopada wybieram się wieczorem na cmentarz ( jak będzie już zupełnie ciemno ).Chciałem porobiś trochę zdjęć pomników przy oświetleniu zniczy,świec itp.Może ktoś mi powie jakie zastosować ustawienia manualne.Dziękuję i pozdrawiam
No coz ja tez sprobuję co nieco popstrykac... i albo bedzie to tryb nocny albo na manualu f11 z odpowiednim czasem (jakos nie lubie priorytetow) + NR. Mam słabosc do f11 wieczorami (swiatło daje efekt gwiazdkowy)![]()
Wydaje mi się, że przy max. przesłonie zdjęcia nocne wychodzą nieco lepiej, może przez to, że dłużej trzeba naświetlać. No i te gwiazdki![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
to tez zalezy od pogody... bo jak bedzie bardzo wialo to trzeba bedzie zrobic f2,4 bo przy f11 to z plomieni moze byc niezla mozajka![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Może wreszcie użyję filtra gwiazkowego, którego mam już chwilę a nie używałem go jeszcze. Jaką wtedy proponujecie przesłonę?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
f.5.6
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Ja tez mam taki zamiar wybrac sie w nocy na cmentarz...Ciekawe jakie beda efekty... Wam zycze udanych fotek i eksperymentow
![]()
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek
Ciekawe jak powychodzi z nocnych nekropolii.
Będe miał 3 cmentarze do objechania
Pozdrawiam
STES
C-740 i... coraz więcej gadżetów do tej zabawki.
Moje propozycje ustawien to f 5,6 lub cos podobnego. ISO 100. Ciekawi mnie czy ludzie sie nie beda denerwowac, jak zobacza stado szalonych paparazzi na cmentarzuNie wiem, dla mnie bylby to lekki dyskomfort wiedzac ze przeszkadzam innym. Ale sam pomysl i efekt moze byc bardzo fajny. No i do powtorzenia najwczesniej za rok.
-------------------------------------------------------
Olympus C-740UZ + Statyw
Jeśli nie będę tego dnia pracować, to też wybiorę się porobić fotki z obydwiema maszynami.
Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
www.michalmilde.pl