Witam Was wszystkich. Mam na imię Sławek. Fotografuję aparatem kompaktowym Fujifilm Finepix s1000fd. Proszę o ocenę moich prac.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam Was wszystkich. Mam na imię Sławek. Fotografuję aparatem kompaktowym Fujifilm Finepix s1000fd. Proszę o ocenę moich prac.
Pozdrawiam.
na 1 zbyt centralny kadr nie ma przestrzeni po lewej stronie małpki, a na 2 zbyt daleko od obiektu. Trzeba wypatrywać szczegółów - podejdz następnym razem blizej, lub uzyj wiekszego zoomu by pokazac żabę w pełnej krasie np. na 3/4 kadru.
Zgadzam się z ramzesem co do 1 zdjęcia a co do 2 to faktycznie walnij zooma wiekszego i pstryknij fote lub podejdz do niej przystaw do pyszczka i zrob same oczę:canonbe2::nikonbe:ta :P
zarówno na 1 jak i 2 przepały psujące zdjęcie ;/ no i słabo z ostrością w kompakcie, MSZ musisz sporo się na kompie napracować żeby fotki były wyróżniające się
Jak wyżej plus jakaś dziwna plastikowa jakość obrazu. Jakby maksymalne odszumianie czy cóś.
Dziękuję za ocenę. Dopiero się uczę, a małpkę skadrowałem pewnie zbyt mocno. Co do żaby to była bardzo daleko, zdjęcie robione w zoo, jak bym mógł to bym sie nawet przytulił do niej za te fotkę:wink:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No dużo, dużo pracy będzie, ale się nie poddaję:) Dzięki za uwagi, napewno wezmę je...do...aparatu:)
Proszę o ocenę.
Zbyt centralnie nie ostro, widoczne przepalenia na ubraniu i ramka jakby przypadkowa.
Do tego co wyzej dodam:za wysoko trzymałeś aparat.
mi się wydaje, że zbyt duży kontrast i za dużo koloru, musisz ostrożnie używać tych parametrów w programie graficznym bo czasami można popsuć całkiem ładne zdjęcie ;)