Tutaj w tym dokładnie miejscu będę dodawał swoję fotki. Na początek namiastka hdr'u i dwa ujęcia inne. Zmniejszone do 800x600 tudzież 600x600.
Proszę o opinie, porady etc. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Tutaj w tym dokładnie miejscu będę dodawał swoję fotki. Na początek namiastka hdr'u i dwa ujęcia inne. Zmniejszone do 800x600 tudzież 600x600.
Proszę o opinie, porady etc. Pozdrawiam.
Ale mam dzisiaj dzień... Już trzeci raz proszę o numerowanie zdjęć :wink:
Co do HDR nie wypowiem się bo się nie znam. No może nieśmiało powiem, że IMHO pierwsze można było spokojnie zrobić bez HDR'owania...
Przedostatnie bardzo ciekawe, proste, czytelne... tak jak lubię :). Gdyby tylko nie było tego szyldu apteki (?) w LD. Zauważ, że kadrując bez szyldu masz temat zdjęcia w odpowiednim punkcie kadru (przynajmniej w teorii :wink:). Podoba mi się też lekko rozmyta (dzięki zastosowanej GO) stal rynny i komina.
Za to ostatnie bardzo ładne. Szkoda, że symetria gdzieś ucieka i za dużo czarnego po bokach (może ciaśniej skadrować).
Zapomniałęm ponumerować :oops:
Most - z założenia chciałem, żeby był hdrem - wyszło tak jak chciałęm takie postarzałe chyba.
Co do przedostatniego też mam takie odczucie - poprawię się.
A co do ostatniego - do czego tu złapać pion/poziom? Wogóle to wezmę na drugi raz statyw bo to z ręki szło.
..
Dziękuję.
Nie krytykuję, tak chciałeś i tak zrobiłeś, ja zrobiłbym inaczej :wink:
Statyw to bardzo dobry pomysł (i tak gratuluję ostrości z ręki przy czasie naświetlania 1/10s). Proponuję ustawić go centralnie pod kopułą, obiektyw pionowo do góry i pstryk :wink:. Nie mogę zagwarantować, że uzyskasz wtedy idealną symetrię jako że po dokładniejszym przestudiowaniu zdjęcia zauważyłem że sama budowla nie jest symetryczna. Nie chodzi mi tu o kopułę ale o ścianę widoczną u dołu zdjęcia. Zauważ, że po lewej stronie jest kawałek muru którego po prawej brakuje.
Nie poddawaj się, rób zdjęcia i wrzucaj, chętnie obejrzę :grin:
Ostatnie zdjęcie mimo ze dół odwrócił moją uwagę na chwile to centralny punk jak najbardziej do mnie przemawia.
Spych fajny, ale chyba trochę nieostry.
No to w takim razie w czym obrabiasz foty. to sposób na wyostrzanie się znajdzie.
Ten spych przypomina mi poprzedni ustrój :grin::grin: