Glowica do monopodu - jaka, jak to sie je? ;)
Mam monopod Manfrotto 676B i chcialabym do niego glowice... Tylko problem, ze nie wiem, z czym to sie je... ;)
Chcialabym..:
1... iżby byla w miare mala, lekka, kompaktowa! - monopod chce miec czesto ze soba, na wieksze okazje mam stabilny statyw, czyli glowica w miare mala, nie taka z wystajacymi torbkami... [ah ten moj fachowy jezyk, ale czytajcie dalej... ;]]
2... iżby byla tania... ile - jak najmniej, nie bede podawala kwoty, bo wyjdzie jej gorna granica jak zawsze;p
3... sie dowiedziec, jaka? tzn kulowa, 3d, etc? nie rozrozniam... monopodu uzywam do sportu i zdjec pamiatkowych [robi za zwykla podporke pod 50-200 i E-330 i tylez ma wytrzymac], wiec powinna miec dosc szeroki zakres ruchow, ale nie wiem, na ktore patrzec... +/- 90stopni, tu jakies 360... - wtf? :(
4... sie dowiedziec, czy bedzie pasowala do Velbona Sherpy 600r?
5... szybkozlaczke... byloby fajnie miec, ale jezeli nie, to trudno, dam sobie rade bez, aczkolwiek preferuje plytki :)
Pomozcie prosze :)
Przejrzalam pokrewne tematy, ale w sumie nic mi to nie dalo, bo i tak nie wiem, czemu ta a nie inna... Wymienionych jest pol tuzina modeli i w sumie tyle...