Mam monopod Manfrotto 676B i chcialabym do niego glowice... Tylko problem, ze nie wiem, z czym to sie je...
Chcialabym..:
1... iżby byla w miare mala, lekka, kompaktowa! - monopod chce miec czesto ze soba, na wieksze okazje mam stabilny statyw, czyli glowica w miare mala, nie taka z wystajacymi torbkami... [ah ten moj fachowy jezyk, ale czytajcie dalej... ;]]
2... iżby byla tania... ile - jak najmniej, nie bede podawala kwoty, bo wyjdzie jej gorna granica jak zawsze;p
3... sie dowiedziec, jaka? tzn kulowa, 3d, etc? nie rozrozniam... monopodu uzywam do sportu i zdjec pamiatkowych [robi za zwykla podporke pod 50-200 i E-330 i tylez ma wytrzymac], wiec powinna miec dosc szeroki zakres ruchow, ale nie wiem, na ktore patrzec... +/- 90stopni, tu jakies 360... - wtf?
4... sie dowiedziec, czy bedzie pasowala do Velbona Sherpy 600r?
5... szybkozlaczke... byloby fajnie miec, ale jezeli nie, to trudno, dam sobie rade bez, aczkolwiek preferuje plytki
Pomozcie prosze
Przejrzalam pokrewne tematy, ale w sumie nic mi to nie dalo, bo i tak nie wiem, czemu ta a nie inna... Wymienionych jest pol tuzina modeli i w sumie tyle...